Tviter trajno blokirao Trampov nalog

Foto: (AP Photo/Jacquelyn Martin)
95

Društvena mreža Tvitera je saopštila da je trajno blokirala nalog predsednika SAD Donalda Trampa zbog rizika od daljeg podsticanja na nasilje.

„Nakon detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa @realDonaldTrump naloga i konteksta oko njih trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja“, saopštila je kompanija u tvitu.

Tviter je privremeno blokirao Trampov nalog ranije ove nedelje nakon upada Trampovih pristalica u zgradu Kapitola u sredu i upozorio da će dodatna kršenja pravila sa predsednikovih naloga rezultirati trajnom suspenzijom, navodi Rojters.

Kompanija Tviter suspendovala je usluge američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Najpre je suspendovan Tviter nalog Trampove predsedničke kampanje, a potom je kompanija blokirala nove objave američkog predsednika na njegovom zvaničnom predsedničkom nalogu POTUS i trajno ukinula njegov privatni nalog.

POTUS je akronim od “Predsednik SAD” na kojem je Tramp objavio poruku “Nećete nas ućutkati” koju je zapratilo 33,4 miliona njegovih pristalica.

“Tviter nije mesto slobode govora”, napisao je Tramp u objavama koje su nešto kasnije trajno blokirane i dodao da razmišlja o tome da osnuje svoju društvenu mrežu, prenosi Rojters.

U međuvremenu, Trampove objave na društvenoj mreži PARLER, popularnoj među njegovim pristalicama, konzervativcima, desničarima i teoretičarima zavera , zapratilo je 2,3 miliona korisnika.

Međutim, kompanija Gugl odlučila je da suspenduje društvenu mrežu PARLER sa Gugl plej stora jer objavljuje postove koji podstiču na nasilje.

Kompanija Epl je dala rukovodstvu PARLER 24 sata da podnesu detaljan predlog o regulaciji i ublažavanju svoje uređivačke politike.

Bajden: Dobro je što Tramp neće biti na mojoj inauguraciji

VILMINGTON, 9. januara (Tanjug) – Izabrani američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je dobra stvar što odlazeći predsednik Donald Tramp neće biti na njegovoj inauguraciji 20. januara.

Bajden je dodao da je to jedna od retkih stvari u kojima se slažu, prenosi Si-En-En.

“Premašio je i ono najgore što sam od njega očekivao. Bio je sramota za SAD, osramotio nas je širom sveta, nije dostojan funkcije predsednika”, dodao je Bajden na konferenciji za novinare.

On je rekao da potpredsednik Majkl Pens dobrodošao na inauguraciju.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More