“Uvodimo kontrolu svih vozila koja ulaze”: Austrija zbog korone uvela stalni nadzor granice sa Češkom i Slovačkom

1,087

Austrija je, kao meru za sprečavanje širenja korona virusa, od ponoći uvela stalne kontrole na granicama ka Češkoj i Slovačkoj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije istaklo je da su kontrole na granici sa dve susedne zemlje uvedene jer je u Češkoj i Slovačkoj epidemiološka situacije veoma zabrinjavajuća.

Mali granični prelazi su potpuno zatvoreni, a putnici koji ulaze u Austriju moraju u karantin, osim prekograničnih radnika i teretnog saobraćaja.

“Naš zadatak je da učinimo sve kako bi stopa infekcije u Austriji ostala što niža, i da radimo na njenom smanjenju. Situacija u Slovačkoj i Češkoj je trenutno ekstremno teška. Posebno u Češkoj, registrovan je masivan porast broja infekcija. Kako bi zaštitili građane u našoj zemlji uvodimo na granicama kontrolu svih vozila koja ulaze”, najavio je ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer.

Svi putnici koji budu ulazili u Austriju, kao što je aktuelno slučaj i na prelazima sa Slovenijom i Mađarskom, moraju potpisati obavezu samoizolacije.

Od 19.decembra je u Austriji na snazi oštriji režim ulaska u zemlju, koji predviđa obavezan desetodnevni karantin, uz mogućnost prekida nakon pet dana izolacije negativnim testom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More