Posle premijerke, srpski ministar o najavama vladike Grigorija da napravi najbolji sistem za Srbiju

Foto: Youtube/printscreen
69

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da se vadika diseldorfski i nemački Grigorije bori za sebe, ali da neće da skine mantiju jer mu ona daje autoritet.

On je za televiziju Pink rekao da on nije predstavnik SPC, a da ga oslovljavaju kao vladiku i čoveka koji će ujediniti opoziciju.

Brnabić o najavama episkopa dizeldorfskog: Vidim da postoje dva predsednička kandidata – Vladika Grigorije i Marinika Tepić

Prema njegovim rečima, zanimljivije je što Grigorija “Ðilasovi mediji odjednom podružavaju jer je napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića””.

“On kada napadne Vučića sve mu je dozvoljeno. U Srbiji, nažalost, postoje neke stvari – nikada ne smete kritički da se odnosite pema pokojnom premijeru Ðinđiću i da hvalite Vučića. Kada ga je Grigorije napao sada je sve dozvoljeno”, rekao je Vulin.

Vladika Grigorije: “Sistem mogu da naprave mladi ljudi u koje ja verujem i sa kojima razgovaram i to je moj plan”

Advokat Aleksandar Olenik izjavio je da smatra da crkva treba da se bavi verom a ne politikom i da sveštenicima nije dovoljno materijalno već žele moć.

“Crkva treba da se bavi onim što jeste njen posao – verom i organizacijim crkve. Nije jasno da li to rade kao verski službenici ili građani. Država ne treba da bude alat i sluša crkvu. Mora da bude odvojena, ali da ne ulazi u državne nadležnosti”, rekao je on.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More