Novi soj virusa izazvao PANIKU! Nemačka ulaže 200 miliona evra za nove KOVID LABORATORIJE!

Foto: Tanjug/ Christian Charisius/dpa via AP
267

Nemačka planira da otvori laboratorije u kojima će genetski sekvencirati uzorke kovida 19 kako bi utvrdila da li se poklapaju sa novim, zaraznijim tipom korona virusa koji se širi velikom brzinom u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Prema nacrtu zakona koji se pojavio na današnjoj diskusiji među ministrima, vlada će obezbediti laboratorijama 200 miliona evra da pokrenu sekvenciranje kojim se utvrđuje novi soj kovida 19, preneo je Rojters.

Nemačka je do sada bila manje aktivna u genetskom sekvenciranju, u odnosu na Britaniju, Dansku ili Finsku, navodi britanska agencija.

“Vrlo je važno da uočimo u kratkom vremenskom roku koje mutacije nose određene rizike. Moramo da odmah primetimo sojeve koji se lako prenose. Novi tipovi kovida 19 mogu da načine bolest opasnijom i da načine korona virus otpornijim na vakcinu”, piše u nacrtu zakona. U Nemačkoj su već pronađeni novi sojevi kovida 19.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More