Bosanski jutjuber OMČO zarađuje više od 20.000 evra dnevno, ima skoro četiri miliona pratilaca, a ovako “PROZIVA” ljude u dijaspori!

Foto: PrintScreen: YouTube/FatTV
130

Omer Nadarević iz Bihaća, poznatiji kao Omčo, duže vreme je poznat regionalnoj javnosti, što potvrđuje dva miliona pratilaca koliko ima njegov YouTube kanal. Omčo je odnedavno balkanski jutjuber broj 1, pošto je prestigao Bogdana Ilića poznatijeg kao Baka Prase.

Omčo se sa svojim timom okrenuo i stranom tržištu, pa je pokrenuo FatTV kanal koji ima 3,77 miliona pretplatnika. Prema podacima platforme SocialBlade, kao i onome što vidimo na njegovom “stranom kanalu”, Omčo je u poslednjih 30 dana imao neverovatnih 385.930.104 pregleda.

Time je uvršten među 100 najgledanijih kanala na YouTube-u u svetu, a među jutjuberima se našao u prvih 5. Iza Omče se našao čak i poznati jutjuber PewDiePie, koji u poslednjem mesecu beleži skoro duplo manje pregleda (oko 210 miliona), prenosi Buka.

Prema podacima sa SocialBlade-a, koji analizira širok spektar faktora koje utiču na zaradu na YouTube-u, Omčo na FatTV kanalu mesečno zarađuje između 96.500 i 1.500.000 američkih dolara (CPM uračunat u ovu računicu je 0,25 – 4,00, s tim da može biti i manji).

Na ove podake je reagovao i Baka Prase koji je izračunao da Omčo skoro sigurno zarađuje između 20.000 i 30.000 evra dnevno, što je i tačno ukoliko uzmemo u razmatranje i podatke SocialBlade-a za kanal Omčo i FatTV.

Ispred Omče na listi najgledanijih YouTubera su: Mr.Beast, A4, Clone i SSSniperWolfs. Uz njega se na listi 100 najgledanijih kanala se nalaze i profili: Disney-ja, WWE, NBC-a, drugih medijskih kuća, ali i popularnih svetskih zvezda koji su na ovoj listi iza Omče poput Džastina Bibera, Due Lipe i drugih.

Izvor Buka magazin
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More