Tramp priznao: Snosi deo krivice za haos na Kapitol Hilu! (FOTO)

(AP Photo/John Minchillo, File)
241

Odlazeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp priznao je da snosi deo krivice za haos koji je nastao 6. januara kada su demonstranti upali u zgradu Kongresa, javljaju američki mediji.

Kako navodi Fox News, pozivajući se na izvor koji je upoznat sa celom situacijom, predsednik SAD je to pomenuo dok je pričao sa liderom republikanaca u Predstavničkom domu Kevinom Mekartijem.

Foto: (AP Photo/Jacquelyn Martin)

Prema informacijama, Mekarti je pričao telefonom sa Trampom i u toku razgovora se složio sa predsednikom da nosi odgovornost za nerede u Vašingtonu u kojima je poginulo pet osoba, prenosi Sputnik.

Trampu je u međuvremenu trajno izbrisan nalog na Tviteru pošto je optužen da je izazvao nasilje, a profili na Fejsbuku i Instagramu su mu takođe suspendovani.

Aksios tvrdi drugačije

Treba napomenuti da su se pojavili i drugačiji izveštaji u vezi sa razgovorom Trampa i Makartija. Naime, kako tvrdi Aksios, odlazeći predsednik navodno je optužio levoorijentisani pokret Antifa za upad u zdanje američkog Kongresa.

(AP Photo/John Minchillo)

Izvori iz Bele kuće, koji znaju za ovaj razgovor, navode da je komunikacija bila prožeta napetošću, na mah agresivnošću i tvrde da je Mekarti rekao Trampu da to nije bila Antifa, već pristalice MAGA (Učinimo Ameriku ponovo velikom).

– To su bili pripadnici MAGA. Znam to. Bio sam tamo – rekao je Mekarti Trampu i posavetovao ga da pozove Džo Bajdena, sastane se s njim ili mu ostavi pismo dobrodošlice na radnom stolu u Ovalnoj sobi Bele kuće.

Izvor Sputnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More