U austrijskoj pokrajini u 17 slučajeva sumnja na oboljenje britanskim sojem korone

Foto: (AP Photo/Nardus Engelbrecht)
232

U austrijskoj pokrajini Tirol u 17 slučaja oboljenja od korona virusa postoji konkretna sumnja da se radi britanskom soju.

U Austriji je, početkom ovog meseca, saopšteno da je u četiri slučaja utvrđen britanski soj, i u jednom južnoafrički, ali do sada nije bilo više obolelih mutiranim virusom.

Prema Agenciji za zdravlje i bezbednost namirnica (AGES) u opštini Johberg, kod poznatog skijaškog centra Kicbil, pojavila se sumnja u oboljenju britanskim sojem, što treba da se potvrdi konačnim rezultatom analize do iduće nedelje.

Kada je reč o osobama kod kojih postoji sumnja da su zaraženi britanskim sojem, radi se o državljanima više zemalja, većinom iz Velike Britanije.

Oni su poslovno u Tirolu u okviru obuke za instruktore skijanja.

Poslednji od nih doputovao je 18.decembra u Tuirol.

Takođe i kod još osoba iz opštine Kufštajn i Kicbil pronađeni su upadljivi PCR profili, koji ukazuju na infekciju novim sojem.

Savezne vlasti naložile su da se stanovništvo Johberga odmah sveobuhvatno testira na korona virus, pa se građanima savetuje da pod hitno obave PCR testiranje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More