Ivanka Tramp prkosi ocu, ipak ide na inauguraciju Džoa Bajdena?

(AP Photo/Brynn Anderson)
114

Ćerka odlazećeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, Ivanka Tramp, planira da dođe na inauguraciju Džoa Bajdena, a pretpostavlja se da to čini kako bi spasila svoju političku karijeru, javljaju svetski mediji.

Podsećanja radi, Tramp je nedavno saopštio da se neće pojaviti na inauguraciji novog predsednika Džoa Bajdena koja bi trebalo da bude održana 20. januara, a prema pisanju portala “Daily Mail“, on je protestovao zbog odluke ćerke, prenosi “Telegraf”.

– On je rekao da je uvreda što uopšte želi da ima kontakt sa prevarantima koji pokušavaju da ga sruše – kazao je insajder koji je navodno upućen u dešavanja u Beloj kući i dodao da je Tramp izričit u tome da porodica mora da bude ujedinjena.

(AP Photo/Brynn Anderson)

Predsednik SAD rekao je Ivanki da će je prisustvo inauguraciji “koštati na hiljade glasova i istakao da bi to bila najgora greška koju bi ikada mogla da načini”, tvrdi insajder.

Prema navodima svetskih medija, Ivanka Tramp je ubeđena da će odlaskom na ceremoniju proglašenja novog predsednika Bajdena odati imidž nekoga “ko dobro podnosi poraz i da će time steći buduće simpatizere”, tvrdi izvor tog portala.

– Rekla je da želi da zaštiti sopstvene političke aspiracije i ne želi to sve da upropasti tako što bi prisustovala događaju na kom bi trebalo da počne Trampova predsednička kampanja za izbore 2024. godine. To će prepustiti njenom ocu i bratu Donaldu Trampu Mlađem – navodi taj izvor.

Neimenovani sagornik dodaje da ona želi da prisustvuje inauguraciji, jer “želi da bude glas njenog oca i da to duguju ljudima”.

Sa druge strane, drugi insajder iz Bele kuće demantovao je da Ivanka namerava da dođe na ceremoniju proglašenja predsednika SAD.

Prvi predsednik u poslednjih 150 godina

Tramp je ranije najavio da neće prisustovati Bajdenovoj inauguraciji, čime je postao prvi predsednik Amerike u poslednjih 150 godina koji je bojkotovao ceremoniju proglašenja naslednika na toj funkciji.

Prema navodima istoričara, do sada su samo tri predsednika bojkotovala inauguraciju novog predsednika SAD:

* Džon Adams 1801. godine nije prisustvovao inauguraciji Tomasa Džefersona
* Džon Kvinsi Adamas 1829. godine nije došao na proglašenje Endrjua Džeksona za predsednika
* Endrju Džonson nije došao 1869. godine na inauguraciju Julisisa Granta

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More