Bečlije su 2020. provele četiri dana u zastoju u saobraćaju, a evo kada je najveća gužva

Foto: Pixabay Domeckopol
51

Beč je, i prošle godine, ostao “glavni grad zastoja” u Austriji, pokazuju aktuelni podaci o saobraćajnim zastojima u svetu.

Pandemija korona virusa je i u Austriji prošle godine doprinela da je bilo manje saobraćajnih zastoja, ali je gotovo svaki Bečlija koji je kolima išao sa ili na posao, proveo ukupno tri dana i 22 sata u saobraćajnom zastoju, proizilazi iz analize podataka proizvođača uređaja za navigaciju “TomTom”.

Time je Beč daleko na vrhu liste gradova po zastojima, ispred Graca i Salcburga. Inače najveće gužve su četvrtkom između 16 i 18 sati, a tog dana, gledano na celu godinu Bečlije su u gužvi proveli do četiri sata.

Što se tiče svetske rang liste po zastoju u saobraćaju na prvom mestu je Moskva, ispred Mumbaija i Bogote. U Moskvi vozači svakodnevno u zastojima gube prosečno po 52 minuta, što je na godinu dana ukupno 8 dana i 8 sati. Od toga je Beč daleko udaljen, jer se na svetskoj rang listi nalazi tek na 99 poziciji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More