“Ko je odgovoran za ovaj gigantski ljudski eksperiment”? Švedski narod traži odgovore, poslali OTVORENO pismo PREMIJERU zemlje!

(Erik Abel / TT via AP)
486

Spoj struke i zdravog razuma uvek izgleda sjajno, a jedan takav primer upravo stiže iz Švedske. Švedska doktorka nauke, doktor medicine, imunolog dr. Sanna Ehdin, obratila se nedavno otvorenim pismom švedskom premijeru Stefanu Löfvenu i direktoru Švedske agencije za javno zdravstvo Johanu Carlsonu. Prenosimo to pismo – predlažemo da ga pročitajte, jer bi se ova pitanja trebala postaviti u svim zemljama sveta, piše “IVijesti”.

Otvoreno pismo švedskom premijeru Stefanu Löfvenu i Johan Carlsonu, generalnom direktoru Švedske agencije za javno zdravstvo, FHM – od vrlo velikog i za zdravstvo zainteresovanog dela švedske populacije, putem mene. Odlučili ste kupiti milione doza potpuno nove, neproverene i nedovoljno testirane RNK vakcine protiv SARS-cov-19, koji se temelji na genetskom inženjerstvu i nanotehnologiji. To znači da se u naše ljudske ćelije moraju uneti strani geni kako bi zauvek proizvodili protein Korona. FDA u Sjedinjenim Državama utvrdila je da ova vakcina može prouzrokovati veliki broj nuspojava opasnih po život, uključujući smrt. Koji su vaši razlozi za odobravanje ove eksperimentalne vakcine?

  • Ja sam imunolog, doktor nauke, i proučavam zdravlje i samoizlečenje ukupno 40 godina. Imam važna pitanja na koja mojih 100.000 sledbenika na društvenim mrežama želi odgovore što je pre moguće.

Već dvadeset godina farmaceutska industrija pokušava razviti vakcinu protiv SARS-a, ali ne uspeva. U razvoju dolazi do velikih negativnih efekata, pre svega, autoimunih bolesti, raka, pa čak i smrti kod eksperimentalnih životinja. Ali sada, 2020. godine, očigledno je da nekoliko farmaceutskih kompanija za manje od godinu dana uspeva razviti vakcinu protiv SARS-CoV-2. Međutim, to je potpuno nova neproverena tehnologija s mRNK vakcinom, gde se uz pomoć nanotehnologije geni unose u naše ljudske ćelije kako bi se proizveo protein korona – koji bi trebao pokrenuti imunološki odgovor.

Šaljem Vam pitanja na koja švedski narod želi odgovore.

1. Kakve garancije imate za sigurnost ovih vakcina?

Farmaceutska industrija morala je preskočiti obavezna ispitivanja sigurnosti vakcina za Covid-19 na životinjama i krenuti direktno na ispitivanja na ljudima. To je provedeno uprkos činjenici da su sve životinje u prvim eksperimentima s vakcinom za Covid-19 umrle bolnom smrću kada su bile izložene divljem tipu virusa. Razvili su bolest izazvanu AID-antitelima koja je pokrenula kaskadu citokina u plućima i životinje su doslovno ugušene. Prva ispitivanja na ljudima u 2020. godini prekinuta su zbog ozbiljnih nuspojava kod 20 posto učesnika Modernine studije, dok za ostale (AstraZeneca i Pfizer) nisu prijavljeni podaci, ali su takođe prekinuta i njihova ispitivanja na ljudima. A sada se nekoliko meseci kasnije tvrdi se da je vakcina „učinkovita“.

  • Koja je sigurnost ove nove RNK vakcine?
  • Koje ste parametre koristili za tu procenu?
  • Šta je tačno osnova za vašu odluku da kupite milione e doza vakcina za mnogo milijardi kruna?

2. Zašto dozvoljavate genetski inženjering ljudskih ćelija?

Po prvi put u istoriji vakcinisanja, takozvana mRNK vakcina „najnovije generacije“ direktno utiče na genetski materijal pacijenta. Uz pomoć nanotehnologije, mRNK će se stopiti s našim ljudskim ćelijama, kako bi one proizvele korona protein. Pristalice ove „vakcine“ tvrde da se mRNK razgrađuje, ali šta oni zapravo znaju o učincima na naš genetski materijal, naš imunološki sustav i hoće li to promeniti čovekov individualni genetski materijal? To niko ne zna, jer naprosto nisu rađeni sigurnosni testovi ili dugoročne studije. Niko ne preuzima odgovornost, a pogotovo ne farmaceutska industrija. Ovaj postupak je zapravo genetska manipulacija koja je dugo bila zabranjena i do sada se smatra kriminalnom. Kako to sada možete dopustiti?

3. Šta znači „učinkovito“?

Kada farmaceutske kompanije govore o učinkovitoj vakcini – na što se tačno misli? Koje se brojke navode, a pre svega koja je kontrola? Čitam i ne vidim parametar naveden za ovu navodnu „učinkovitost“:

  • Analizom je procenjeno 94 potvrđene infekcije Covid-19 među ispitanicima koji su činili 43.538 učesnika. Pfizer i nemački biotehnološki partner američkog farmaceutskog giganta rekli su da su podelili vakcinisane osobe i one koji su dobili placebo, što ukazuje na stopu efikasnosti vakcina od preko 90 posto sedam dana nakon druge doze. Od tada je prošlo samo 28 dana, što je izuzetno kratko vreme za procenu imunološkog sistema. ( Referenca 1 and Referenca 2 Prvi uvid u podatke o sigurnosti i delotvornosti vakcina Pfizer COVID iz Velike Britanije )

KOJA je dakle učinkovitost? Koji je parametar za imunološki odgovor? U početku se može činiti dobro da je korona protein prisutan u telu, ali mora biti poznat i njegov dugoročni učinak od najmanje šest meseci da biste te vakcine mogli ubrizgavati u ljude. Pogotovo u ranjivije grupe društva, koje prve nameravate vakcinisai ovim eksperimentalnim vakcinama.

4. Zašto je farmaceutska industrija izuzeta odgovornosti za svoje proizvode?

Farmaceutske kompanije potpuno su izuzete od odgovornosti za ovo novo i neprovereno mRNK cepivo, tako da ne preuzimaju financijsku odgovornost za svoj proizvod. I sami upozoravaju na nepoznate dugoročne učinke, jer dugoročnih studija uopštee nema. Kako možete prihvatiti kupovinu proizvoda gde proizvođač ne snosi odgovornost za rezultat i bilo kakve nuspojave, ozljede i prevremenu smrt? Istraživači i doktori izveštavaju o rizicima od razvoja autoimunih bolesti, neplodnosti i raka. Industrija prima na hiljade milijardi prihoda – ali nema odgovornost? Zar to ne izgleda čudno?

Zar kupujete mačka u vreći?

Da li biste vi gospodo, Johan Carlson ili Stefan Löfven, kupili i vozili automobil od proizvođača automobila koji za svoj proizvod nema nikakvu odgovornost? Da li je to ono što preporučujete? Jer ovo su supstance koje se ubrizgavaju u nevine ljude – i ne mogu se poništiti. Ako bude ozbiljnih autoimunih učinaka, pogođena osoba se toga ne može rešiti, jer ćelije i dalje proizvode ovaj korona protein. To više nije moguće poništiti.

5. Američki FDA izveštava o dvadeset i jednom riziku od cepiva, uključujući i smrt. Mislite li da je sigurno?

Procurili su dokumenti i javne rasprave FDA-e (američke uprave za lekove) koji otkrivaju da FDA zna da cepiva Covid-19 koja se sada lansiraju na tržište mogu uzrokovati veliki broj nuspojava opasnih po život, uključujući smrt. Cepiva za Covid-19 izazvaće masovne autoimune bolesti, uključujući imunološki kolaps i smrt. Ukoliko javnost nije upoznata s njihovim stvarnim učincima i ako joj se ne da pravo na izbor, to je protivno medicinskoj struci da lek bude „siguran i efikasan“ i „neophodan“, kao i medicinskom etičkom principu informirane suglasnosti. Link ovdje.

6. Proteini korone – jaki antigeni koji ostaju u vašem telu zauvijek?

Ne postoji način da isključimo proizvodnju korona proteina u ljudskim ćelijama nakon što se on počne proizvoditi nakon premanja cepiva. Kako gledate na taj problem? Stoga se strani genetski materijal mora ubaciti u naše ćelije. Znate li uopšte išta o tome koje sve ćelije preuzimaju strani gen ili su to sve ćelije, uključujući i mozak? To su pitanja na koja želimo odgovoriti kako bismo zauzeli stav pre cepljenja. Sve ovo morate prijaviti i pripremiti pre nego što naručite i kupite.

Nadolazeće vakcinisanje protiv korone sve više podseća na Carevo novo ruho … svi slepo klimaju glavama i slepo veruju da je to „rešenje“ – ali koja je vaša osnova za to što ulivate ovim ljudima verovatno lažne nade?

Korona protein ima jake antigene i poznat je po pokretanju autoimunih reakcija, što takođe može dovesti do kaskade citokina i brze smrti. Imuni sistem je izuzetno potencijalan i može biti smrtno opasan ako je usmeren na vlastito tkivo – to već znamo. Poznati istraživači kažu: postoji koncept „pogoršanja bolesti zbog patogenih prajmera“ i to je ono što proteini korona mogu učiniti. Poslušajmo Dr. James Lyons-Weilera ovdje.

Ko preuzima odgovornost ako ova potpuno nova, neproverena cepiva krenu potpuno po zlu? Čak i ako preuzmete odgovornost, mi porezni obveznici smo ti koji finansiramo vaš rad – tako da smo mi u svakom slučaju gubitnici u ovom eksperimentu sa cepivom….

7. Imamo li pristanak pacijenta?

Pacijenti imaju pravo odabrati informisani pristanak za svaki medicinski postupak, ali to ovde nije moguće jer mi u Švedskoj nismo informisani. Pravo je osobe da dobije potpune informacije o tome kao i za „cepivo“ i koji su rizici i nuspojave. Kao što sam rekla, apsolutno nema podataka o dugoročnoj sigurnosti cepiva. Činjenica da Pfizer navodi da imaju učinkovito cepivo nakon samo 28 dana ne znači apsolutno NIŠTA u telu koje će ostatak svog života proizvoditi Korona protein, koji je potpuno strana stvar za ljudsko telo.

8. Mi plaćamo ljudski eksperiment – ali KO preuzima odgovornost?

Mi švedski porezni obveznici odgovorni smo za sve troškove cepiva, a vi ih kupujete od farmaceutske industrije koja ne preuzima nikakvu odgovornost za svoj proizvod. „Cepivo“ nije testirano u sigurnosnim i dugoročnim studijama, a temelji se na potpuno novoj metodi – mislite li da ovo zvuči kao pristup koji uliva poverenje?

  • Možete li pogledati švedski narod u oči nakon ovoga? Recite da ste s ovim učinili najbolje što ste mogli? Napokon, vi državni službenici sami ste oslobođeni odgovornosti – za ono što ste odlučili – pa ko je onda odgovoran za ovaj gigantski ljudski eksperiment?

9. Koliko košta ova zabava?

Vlada sada izdvaja 300 miliona kruna za jačanje priprema regiona – ali koliko košta kupovina ovih neisprobanih supstanci? Ove nedelje Läkartidningen izveštava:

„ Očekuje se da će EMA odobriti Pfizerovo cepivo već 29. decembra, a Modernina cepiva 11. januara. U slučaju Astre Zeneca-e – koja još nije predala prijavu – postoji nada za odobrenje krajem januara. To znači da će Švedska primiti približno 4 miliona doza tokom prvog kvartala sledeće godine. Odobrenje Janssenovog i Curevac cepiva takođe se očekuje u aprilu“.

Koliko košta ovih 4 miliona doza? Za infekciju kojom je već moguće upravljati, u 2020. godini nećemo imati značajno više smrtnih slučajeva nego prethodnih godina, a sada je prepolovljena njega sa antikoagulansima (IVA) . Bolest Covid-19 može se sprečiti, ublažiti i u velikoj meri izlečiti znanjem koje smo stekli za kratko vreme.

10. Ako vam je interes naše zdravlje zašto izdvajate NULA resursa za sve ostale zdravstvene proizvode?

Kada će Švedska agencija za javno zdravlje izneti preporuke za jačanje zdravlja i izgradnju kompetentnog imunološkog sistema? U junu ste obećali da će na jesen stići preporuke za jačanje imunološkog ssitema, ali ništa drugo niste rekli nego – prati ruke, držati distancu i ostati kod kuće. Nema dijetalnih saveta, nema saveta o aktivnostima i prirodnim pripravcima koji su prepoznati kao učinkoviti u jačanju imunološkog sistema. Ništa o tome koliko je važno sniziti upalu, popraviti metabolički sindrom i tako dalje. Distribucija besplatnog vitamina C, vitamina D i cinka bio bi izuzetno važan napor u javnom zdravstvu, jer je više istraživačkih studija pokazalo da je sve spomenuto vrlo antivirusno. I košta samo delić onoga koliko košta eksperimentalno cepivo farmaceutske industrije.

  • Nedostatak vitamina D povećava rizik od nekoliko bolesti. A sada jedna španska studija pokazuje da je velika većina pacijenata s Covidom-19 koji su bili u bolnici imala nedostatak važnog vitamina. Čak njih 82,2 posto nije imalo odgovarajući nivo vitamina D u krvi, a muškarci su imali niže razine od žena. Referenca: Španska studija: Nedostatak vitamina D u 80 posto COVID-19 pacijenata u bolnici

11. Novi fijasko nakon svinjskog gripa?

Ili gledamo novo „cepljenje protiv svinjskog gripa“ s bačenim novcem ili još gore s bolesnim ljudima? Upravo su se gospoda Johan Carlson i Anders Tegnell, sada državni epidemiolog, odlučili za tu kupovinu i masovno cepljenje. Nas je švedske porezne obveznike to potpuno nepotrebno koštalo 1,6 milijardi kruna za neškodljivu zarazu, a stotine je dobilo narkolepsije kao kao nuspojavu cpljenja. Jesu li morali snositi odgovornost za ovaj neuspeh? Ne, oboje su unapređeni.

Međutim, švedski narod naučio je nešto iz horor primera histerije oko cepljenja protiv svinjsko gripa, gde ste vi, vlada i zdravstvene službe provodili vruću poteru, te progonili sve ljude koji se nisu hteli cepiti, a one koji su kritički govorili su bili razapeti u medijima. No, pokazalo se da je reč o slabo potkrepljenom balonu koji je farmaceutska industrija postavila putem WHO, a tek na konferenciji za novinare 29. marta 2011. godine Agencija za medicinske proizvode konačno je priznala svoju pogrešku i neuspeh masovnog cepljenja protiv svinjskog gripa.

Ali mi smo, porezni obveznici, to platili. I da, švedske vlasti su kupile cepivo sa živom kao konzervansom, unatoč odluci da ta supstanca ne sme biti prisutna u cepivima.

Švedsko masovno cepljenje protiv svinjskog gripa bilo je skandal i medicinska istorijska katastrofa“, rekao je Lars Olof Kallings, bivši šef švedskog Instituta za kontrolu zaraznih bolesti i međunarodno priznati epidemiolog.

Sada se opet širi euforija oko ovog fantastičnog novog “cepiva” koja će biti rešenje za zatvaranje društva koje ste vi naredili. I to za bolesti koja nije toliko opasna po život jer je preživljavanje veće od 99 posto, a u 2020. neće biti znatno više smrtnih slučajeva nego u prethodnih deset godina – ako izuzmete 2.800 starijih ljudi koji su umrli jer su dobili samo lekove protiv bolova (i spajanje na respiratore) kao što je morfij. Vreme njege za bolesne pacijente na IVA-i gotovo se prepolovilo u odnosu na ovo proleće, zbog njege koja uvodi lekove za prevenciju ugrušaka.

Ali sve se svodi na isto: – kakve garancije imate da će novo cepivo koje hvalite SVIMA u Švedskoj ukloniti ovu infekciju koronavirusa?

Mi švedski građani imamo pravo dobiti iskrene odgovore na ova pitanja.

“Genoccin” je pravilan termin

Konačno, ovo nije cepivo u pravom smislu reči, pa vi zavaravate ljude koristeći taj izraz. Ne postoje sličnosti s tradicionalnim cepivima s oslabljenim patogenima. Ovaj genetski modifikovani eksperiment temeljen je na nanotehnologiji s nizom stranih organizama – a točan naziv bi bio „Genoccin“.

“Genoccin je ispravniji naziv za ovaj novi, genetski modifikovani pripravak baziran na nanotehnologiji u injekciji namenjen za SARS-CoV-2.”

Radujem se vašem odgovoru, jer sada širite informaciju koliko je fantastično dobro ovo (eksperimentalno RNK) cepivo – pa dajte nama, švedskim građanima koji finansiramo čitavu Ljudsku Fazu IV eksperimenta, osnovu za vašu odluku. Primerice, ono što je Johan Carlson tačno rekao u Läkartidningenu: 600.000 ljudi je prvo u redu za primanje cepiva protiv korone.

U službi zdravlja i čovečanstva, dr.sc. Sanna Ehdin, dr.med.spec. imunolog, autor i lektor

DodatakDobila sam samo sledeći kratki odgovor iz Službe za odgovore o Covidu-19 pri Agenciji za javno zdravstvo: „U Švedskoj još uvek nije odobreno cepivo, stoga još nije moguće odgovoriti na detalje o cepljenju, jer jednostavno još nemamo dovoljno saznanja“. Interesantno, ali vam to nije smetalo da odlučite da kupite cepiva i već ih nudite u medicinskom časopisu, tako da morate biti odgovorni za svoje postupke i opravdati svoje vrlo skupe odluke i radnje.

Autor: Dr. sc. Sanna Ehdin, 08. decembra 2020.godine

Izvor IVijesti.hr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More