U Ameriku će se od 26. januara ulaziti pod drugim pravilima (FOTO)

foto: Youtube Printscreen
167

Putnici na letovima za Sjedinjene Države uskoro će morati da prilože negativan test na covid-19 pre ukrcavanja u avion.

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Mark Redfild planira da potpiše uredbu kojom će za ulazak u Sjedinjene Države biti potreban negativan test za skoro sve međunarodne putnike, ne samo za Britance, kao dosad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matt (@tristate_aviation)

Nova pravila stupaju na snagu dve nedelje nakon što Redfild potpiše uredbu, što bi značilo da će to biti 26. januara ako bude potpisana danas.

CDC već nedeljama od vlade američkog predsednika Donalda Trampa traži da se proširi zabrana ulaska bez negativnog testa koji nije stariji od 72 sata pre polaska. CDC od 28. decembra to zahteva za sve putnike iz Britanije, uključujući Amerikance, uz izuzetak mlađih od dve godine i onih koji su u Britaniji bili samo u tranzitu.

Kanada je od 7. januara uvela sličan zahtev za gotovo sve dolaske. Redfild je pozvao na takvu meru na sastanku u Beloj kući u ponedeljak, strahujući od novog soja koronavirusa. On strahuje da vakcine možda neće biti delotvorne na novi soj, tvrde izvori, a prenosi agencija Rojters.

Velike američke avio-kompanije su ranije ovog meseca podržale inicijativu CDC-ja da se na svetskom nivou uvede program testiranja za putnike koji dolaze u SAD.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More