“Madam lopov” iz Bosne, najpoznatiji džeparoš od Rima do Milana, čak 13 puta je zatrudnela da bi izbegla zatvor (FOTO)

Foto: Carrabineri
44

Bosanka Vasvija H. (34) važi za najpoznatiju kradljivicu u Evropi, a italijanski mediji su joj dali nadimak “madam lopov”. Nakon što je 20 godina krala po Italiji, svoj “biznis” je prebacila u Nemačku. Uhapšena je u septembru prošle godine i po prvi put je bila u zatvoru – sve do sada.

Vasviju H. u Italiji upoređuju sa Sofijom Loren (86). Glumica je jednom u mladosti igrala kriminalca i stalno je bila trudna kako ne bi otišla u zatvor – u filmu je imala sedmoro dece. Vasvija, inače državljanka BiH, otišla je korak dalje – ona je zatrudnela čak 13 puta, samo da bi izbegla zatvor. Bar tako prenose italijanski mediji.

Bosanka već 20 godina važi za zloglasnog džeparoša od Rima do Milana, a navodno je samo u Rimu uhvaćena 40 puta. Italija je izdala čak 20 poternica, ali su one svaki put završile bez posledica – Vasvija je uvek bila trudna da bi išla u zatvor. Do sada je izbegla kaznu od 19 godina iza rešetaka.

Mediji prenose da Vasvija ima devetoro dece – najstarije ima 17 godina, a najmlađe 16 meseci.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je 2019. godine objavio tvit sa njenom fotografijom.


– Ovaj prokleti lopov treba da bude zatvoren na 30 godina, tako da više neće moći da ima decu, a njena siromašna deca mogu da se daju na usvajanje u pristojne porodice – napisao je Salvini.

Tokom leta prošle godine prešla je u Nemačku, a njeno glavno mesto “rada” bila je železnička stanica u Berlinu. Uhapšena je 10. septembra prošle godine i prvi put završila iza rešetaka. Tek posle četiri meseca došlo je do suđenja i presude i to na isti dan, 14. januara, prenosi Bild.

Pre presude, žena, koja je visoka samo 1,5 metara, počela je da plače i rekla kako to više nikada neće uraditi.

– Želim da vidim svoju decu – rekla je Vasvija, prenose nemački mediji.

Pošto je prvi put osuđena, a u pritvoru je provela četiri meseca, opet je izbegla zatvor – dobila je godinu i deset meseci uslovno.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More