Da li će se turizam vratiti na staro posle pandemije? Šef Airbnb-a: Putnici čeznu za onim što im je oduzeto!

foto: pixabay
37

Putovanja će se zbog pandemije koronavirusa trajno promeniti, izjavio je izvršni direktor Airbnb-a Brajan Česki, predviđajući da će ljudi više posećivati manje gradove, prijatelje i rodbinu. Tradicionalni turizam i razgledavanje vodećih svetskih destinacija znatno će se smanjiti, kao i letovi radi poslovnih sastanaka, a prevladaće putovanja u manje zajednice, smatra Česki.

Putnici “čeznu za onim što im je oduzeto”, rekao je šef Airbnb-a na konferenciji Reuters Nexta.

“Ne čeznu da vide Tajms skver, već prijatelje i rodbinu, što dugo nisu imali prilike”, dodao je.

Airbnb je pandemija koronavirusa pogodila već početkom 2020. godine, kada je njegovo poslovanje u nešto više od osam nedelja potonulo 80 odsto.

Kada su vlade počele da ublažavaju mere zaključavanja, sve više putnika rezervisalo je kuće umesto hotela, što je Airbnb-u pomoglo da u trećem tromesečju neočekivano posluje s dobitkom, uz pojačano zanimanje klijenata za iznajmljivanje domova daleko od većih gradova.

Kompanija je u decembru uspešno uvrstila deonice u kotacije na berzi, a cena im je u IPO-u više nego udvostručena. U četvrtak je porasla 10 odsto, na rekordnih 187,42 dolara, navodi Reuters.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More