Produženje mera vlasnici lokala nisu dobro podneli! Italijanski ugostitelji izbacuju policiju iz lokala! (FOTO+VIDEO)

foto: printscreen Twitter Video
67

Lokali su puni, gosti piju, jedu i pevaju, a u jednom snimku se može videti da čak izbacuju i policiju napolje.

Italijanski premijer Đuzepe Konte produžio je mere, koje predviđaju policijski čas od 22 sata do 5 ujutru, do marta, a zabranjena su i putovanja između regiona do 15. februara. Te mere, uvedene u novembru, trebalo je da isteknu ove nedelje.

U regionima koji su označeno “crveno” ili “narandžasto”, ugostiteljski objekti mogu da služe samo hranu za poneti.

Produženje mera vlasnici lokala nisu dobro podneli, pa su se mnogi organizovali na društvenim mrežama i potom otvorili svoja vrata u petak u znak protesta.

Prema snimcima iz jednog milanskog restorana, atmosfera je bila više nego vesela. Muzika se čula, a veliki broj ljudi sedeo je za stolovima, naravno, bez maski. Pojedinci su tokom večeri zaplesali i na stolovima.

Drugi su pak bili diskretniji i insistirali su na distanci.

Ne može se znati tačan broj ugostitelja koji se priključio protestnom pokretu “IoApro” (Ja otvaram), ali se smatra da ih ima oko 50.000 širom zemlje.

Još jedan snimak koji je privukao pažnju na društvenim mrežama pokazuje goste koji izbacuju policiju napolje.

Ipak, nisu svi glatko prošli. U Firenci je najmanje 9 vlasnika kažnjeno i bili su primorani da zatvore lokale na nedelju dana, iako se taj grad nalazi u “žutoj zoni”.

Italija je bila među najteže pogođenim zemljama kada je reč o pandemiji koronavirusa, sa potvrđenih više od 2,3 miliona slučajeva i 81.000 mrtvih.

Iako je ugostiteljima svega dosta, savetnik ministra zdravlja Roberto Speranca nije isključio ponovno uvođenje strogog nacionalnog “lokdauna”.

“Moramo da ograničimo kretanja ljudi, blokiramo sve osim neophodnih radnji na dva meseca”, upozorio je.

 

 

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More