“Doživotna robija”! “On je MORALNA NAKAZA”! Javne ličnosti uz Milenu Radulović! (FOTO)

Foto: PrintScreen/Instagram mileena_radulovic
101

Poznati vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić priveden je sinoć, 16. januara, u stanicu policije, a srpska glumica Milena Radulović (26) tvrdi da ju je silovao kad je imala samo 17 godina.

Veliku podršku Milena je dobila od svojih kolega, ali i drugih javnih ličnosti, koje su njenu ispovest delile na društvenim mrežama, prenosi “Telegraf”.

Nina Janković, Aleksandar Radojičić, Milan Marić, Aleksandra Tomić, Jelisaveta Orašanin, Radovan Vujović, Kristina Radenković, Hristina Popović, Marijana Mićić, Milena Vasić, Saša Joksimović, Vanja Milačić, Vuk

Foto: PrintScreen/Instagram

ota Brajović, Dragana Dabović, Miona Marković, rediteljka Milena Grujić, kao i moge druge javne ličnosti ispod Milenine objave pisali su joj komentare podrške.

 

Glumica Hana Selimović koja je takođe išla u školu glume kod Aleksića, na svom Fejsbuk profilu podržala je Milenu, ističući da ona nije bila seksualno zlostavljana, ali tvrdi da “nije izašla bez trauma”.

– Milena Radulović je uradila jednu važnu stvar. I u ovako jezivim situacijama je praznik prisustvovati ženskoj hrabrosti i snazi. Ja sam 13 godina išla u tu dramsku grupu. Nisam doživela njen scenario. Dakle nisam bila seksualno zlostavljana. Ali odande nisam izašla bez trauma. I to nezanemarijivih. I to svi ljudi koji me bolje poznaju, znaju – napisala je Hana.

 

– Olakšavajuće je znati da to nije neko nedodirljivo zlo koje se perpetuira, bez ikakvih posledica, bez sumnje, olakšanje je da te stvari ipak ne mogu da prolaze večno uz još aplauze o vrsnoj pedagogiji – napisala je glumica.

– Dugo nakon odlaska odatle sam se osećala usamljeno u svom doživljaju grupe, ali sam tada, kao i dalje veoma mlada osoba prosto zanemarila činjenicu da je tu mnogo uplašenih i ko zna kojim sredstvima obeshrabrenih ili ucenjenih devojaka koje ćute. Sada više ne. Ono sto pak jesam znala je da deci mojih prijatelja nikada ne bih rekla, idite na tu audiciju – dodala je Hana.

Foto: PrintScreen/Instagram

– I da, kao što kaže Milena, ovo nije nikakav me too pokret, ovo je situacija u kojoj se radi o zlostavljanu maloletnica. Zagrljaj za Milenu, i svaku drugu devojku koja je doživela, preživela i sada istupila – istakla je glumica.

Glumac Saša Joksimović, brat muzičara Željka Joksimovića, na svom Instagramu napisao je važnu poruku i uputio podršku svim ženama, kao i koleginicama koje su doživele silovanje.

Foto: PrintScreen/Instagram mileena_radulovic /Komentari na Instagramu ispod Milenine objave

– Stop nasilju nad ženama, doživotna robija za silovatelje, čuvenog Miku Aleksića i njemu sličnim – napisao je Saša.

U školu Mike Aleksića deca se upisuju od pete ili šeste godine, a najkasnije sa 13 godina. Milena Radulović je deo grupe postala sa 11 godina, a u grupama je bilo od 25 do 30 polaznika.

– Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se – rekla je glumica Milena Radulović za “Blic”.

Foto: PrintScreen/Instagram mileena_radulovic /Komentari na Instagramu ispod Milenine objave

– Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista! – rekla je Milena Radulović, a o detaljima navodnog silovanja ne želi da priča za medije, a sve je kazala policajcima.

– Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge dece – rekla je Milena Radulović.

– Nadam da će se same javiti i sve prijaviti. Mnoge su sada majke i bolje razumeju da silovanje dece mora biti zaustavljeno. Ne samo ovo, nego i svako drugo silovanje – rekla je glumica.

Mirjana Karanović: Aleksić je MORALNA NAKAZA

Legendarna glumica Mirjana Karanović podržala je koleginicu Milenu Radulović nakon njene ispovesti da ju je čuveni pedagog glume Miroslav Mika Aleksić silovao. Ona je za Nova.rs rekla da se divi hrabrosti i odlučnosti svoje koleginice, a da Aleksića s druge strane smatra moralnom nakazom koji se godinama krio iza propovedanja hrišćanskog morala i porodičnih vrednosti.

“Divim se hrabrosti i odlučnosti Milene Radulović da razotkrije zlo koje se već godinama i decenijama krije iza maske uspešnog pedagoga, a koji je u stvari moralna nakaza. Predatori pažljivo biraju svoje žrtve, pre svega među mladima i decom, uvereni da zbog sramote nikada neće progovoriti”, govori Mirjana Karanović za Nova.rs i dodaje:

“On je propovedao porodične vrednosti, strogost, disciplinu i hrišćanski moral i sve to koristio kao sredstvo za dominaciju i seksualno zlostavljanje. Nadam se da će policija, tužilaštvo i celo društvo osuditi ovog čoveka. I nadam se da će to biti ohrabrenje za druge žrtve da istupe. Mislim da ih ima i da ćemo tek slušati o njima. Dosta je bilo ćutanja!”, odlučno je rekla Karanović.

Podsetimo, sinoć je poput bombe odjeknula ispovest glumice Milene Radulović, u kojoj tvrdi da ju je u njenoj 17. godini više puta silovao ugledni beogradski učitelj glume Mika Aleksić.

U snažnom svedočenju koje je Radulović dala za “Blic”, mlada glumica je, između ostalog, rekla:

“Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje, prim. aut.) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno.”

Izvor Telegraf Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More