Užas u Melburnu: Hrvatica ubila troje dece, pa presudila sebi! Komšije i prijatelji otkrivaju šta se desilo pre TRAGEDIJE! (FOTO, VIDEO)

Foto: printScreen/YouTube 7 news
540

Tragična smrt majke i troje dece u australijskoj porodici hrvatskih korena zavila je u crno inače mirno i tiho predgrađe Tulamarin u Melburnu, a susedi i prijatelji još ne mogu da veruju šta se dogodilo.

Policija i dalje slučaj vodi kao trostruko ubistvo i samoubistvo, nakon što su forenzički stručnjaci utvrdili kako je majka Kejti Perinović (42) najverovatnije nožem ubila svoje troje dece – Kler (7), Anu (5) i Metjua (3) – a potom presudila i sebi.

Iako je otac Tomislav priveden nakon što je pozvao hitne službe, ubrzo je pušten nakon što je policija zaključila kako nije mogao imati veze sa zločinom.

Tomislav je, kako piše News.com.au, “potpuno slomljen čovek”.

Porodični prijatelj Frenki Franjić rekao je za Herald Sun kako se Tomislav juče sreo s tastom i taštom i da su plakali do iznemoglosti. Kejtini roditelji su, kaže, prihvatili policijsku verziju događaja i ne krive Tomislava.

Brojni članovi lokalne zajednice pred kućom Perinovića ostavili su cveće, poruke, balone,… Pored ograde stajale su tri plišane igračke – plavi dinosaurus i dva psa – te dečji crteži i poruke pune ljubavi. Brojni su poznanici porodice u suzama obilazili njihovu kuću.

Čelnik australijske podružnice Forda, Endrju Birkić, Tomislavov poslodavac, izrazio je najdublje saučešće Tomislavu i njegovim bliskim kolegama.

– Smatramo svoje radnike porodicom, i Tomislavu i njegovim kolegama nudimo individualnu psihološku pomoć i podršku – kazao je Birkić.

Tragedija je pogodila i razredne kolege ubijene Kler, koja je išla u drugi razred katoličke osnovne škole Sveti Kristofer. Njena mlađa sestra Ana tamo je trebalo da pohađa pripreme za osnovnu školu, i na jesen da pođe u prvi razred.

– Naša školska zajednica duboko je potresena ovim stravičnim vestima – rekao je direktor škole Edrijan Glasbi, koji je napomenuo da je Claire bila dobro dete, savesna i da su je svi voleli.

Otac Peter Hoang, školski sveštenik, rekao je kako su svi župljani u šoku, uključujući i njega.

– Vrlo sam emotivan sad, bilo je toliko iznenadno – rekao je on.

Otac Hoang rekao je su deca bili “mali anđeli”.

– Bili su čisti, bili su nevini… više ih ne možemo videti. Srce mi je slomljeno – kazao je.

“Nije bila sva svoja”! Evo šta se dešavalo pre TRAGEDIJE!

Zaključak preliminarne policijske istrage je da je majka ubila troje dece, a zatim i sebe, a mediji pišu da je to učinila nožem, ali zasad o tome nema policijske potvrde.

I dok policija istražuje detaljne okolnosti tragedije, komšije se jedva mire s tragedijom.

Nepuna 24 sata pre šokantnog događaja 42-godišnja Perinović dala je komšijama šljiva. Komšija Danijel Šembri joj je zahvalio, a ona je rekla “zbogom”, javlja NCA Newswire. Perinovići su bili omiljeni među susedima, a četvrt u kojoj su živeli bila je mirna.

Šembri kaže da je bio na vratima Perinovića u sredu poslepodne. Samo dva dana ranije čuo je vikanje i vrisku dece koja su se igrala u bazenu.

Porodična prijateljica Mari Grovs rekla je da ih je poslednji put videla u novembru i kako se Kejti činila neobično povučenom i tihom.

“Krajem novembra rekla sam joj da dođe na proslavu rođendana moje ćerke s decom. Bila je tamo vrlo kratko, njene ćerke bile su vrlo slične mojim ćerkama, čavrljale su i smejale se, bile su prekrasna deca. Tog dana činilo mi se da je pomalo povučena, što nije bilo uobičajeno, bila je tiha… Možda je to bio znak?” rekla je Grovsova.

Kaže da nije dobro poznavala njenog supruga Tomislava jer je mnogo radio.

Kako vreme prolazi, tako i curi više informacija o svemu. Zasad samo iz komšijskih krugova, nagađanja i sl, dok policija čeka sa zvaničnim rezultatima potpune istrage.

Jedan lokalac, koji se vratio s putovanja oko četiri sata poslepodne u sredu, rekao je za Herald Sun da je video kako Perinovići odlaze kod komšije Fredija. Ništa mu se u tom trenutku nije činilo čudnim.

Jedna majka iz susedstva kaže da je na dan tragedija čula viku iz ulice u kojoj žive Perinovići, i sad je uverena da su to bili oni. Oko pola sata kasnije, priseća se, čula je sirene.

Ogradu ispred kuće u kojoj se dogodila strašna tragedija sada pismima, crtežima, igračkama, cvećem i svećama obasipaju roditelji i deca iz komšiluka.

Kejti Perinović
FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Jedan čovek opisao je Kejti kao prijateljsku i pristojnu osobu.

“Slomljen sam, to se dogodilo tako blizu mog doma, ti ljudi su provodili vreme u mojoj kući”, rekao je jedan sused pa dodao: “Moja deca su volela njihovu. Šta sada da im kažem?”

Pojedinci su rekli da Kejti “nije bila sva svoja” proteklih meseci, da se povukla tokom karantina uvedenog zbog korone i da je bila depresivna. ALi, zasad je reč samo o nagađanjima.

Herald Sun intervjuisao je porodičnog prijatelja Frenkija Franjića.

“On je slomljen čovek, potpuno slomljen”, rekao je o Tomislavu Perinoviću.

“Voleo je svoju ženu i troje dece. Deca su mu uvek bila prioritet. Izgubiti celu porodicu je užasno teško. Reči to ne mogu opisati”, dodao je. Franjić kaže da je tragedija potpuno šokirala Tomislava, njihovu širu porodicu i širu hrvatsku zajednicu u Australiji.

“Ovo je došlo iz vedra neba. Što se Tomislava tiče, sve je bilo normalno. Nisam primetio znakove kojima bi se nešto moglo naslutiti”, kaže.

Kako je rekao, Tomislav je u subotu prvi put nakon tragedije video Kejtinu porodicu.

“Susret je bio jako tužan, kao što možete i pretpostaviti. To je vrlo teška situacija. Isplakali su to zajedno. Kejtini roditelji su prihvatili situaciju, njihova ćerka je uzela živote troje unučadi. Grlili su se, međusobno izjavljivali saučešće”, rekao je.

Perinović je u međuvremenu primio stručnu pomoć kako bi lakše prošao kroz ovaj težak period u životu.

“Cela hrvatska zajednica sada odaje počast žrtvama. Podržavamo porodicu koliko god možemo”, zaključio je Franjić.

Izvor Blic Kurir Index.hr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More