Nemački mediji: Nepoznati soj virusa pronađen u Garmiš-Partenkirhenu

Foto: (AP Photo/Vincent Thian)
159

Na klinici Garmiš-Partenkirhen, prema pisanju nemačkih medija, pronađen je novi, do sada nepoznati soj korona virusa.

U bolnici u Garmiš-Partenkirhenu 73 pacijenata i zaposlenih pozitivno je testirano na korona virus.

Minhenski „Merkur“ piše da je kod troje zaraženih otkriven do sada nepoznati soj virusa.

Laboranti u klinici utvrdili su, uz pomoć specijalnog laboratorijskog uređaja, nepravilnosti u uzorcima.

Uzorci pacijenata sa novim sojem odmah su poslati u Berlin, gde je detaljna analiza potvrdila sumnju da se radi o novoj varijanti korone. Za sad je nejasno koju karakteristiku ima mutirani soj koji je sada otkriven u Nemačkoj.

Iz klinike u Garmiš-Partenkirhenu ističu da je normalno da virus mutiira, te podsećaju da je od početka pandemije širom sveta utvrđeno više od 12.000 promena sekvenci virusa.

Zbog pojave mutiranog virusa na klinici su otkazane sve operacije, a odeljenja u kojima je utvrđena zaraza su izolovana.

Špan: Rezultati mera vidljivi, ali ne smemo da stanemo

BERLIN, 18. januara (Tanjug) – Nemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je danas da “iako su mere za suzbijanje kovid-19 počele da pokazuju rezultate, dalji napori su potrebni da se virus trajno stavi pod kontrolu”.

Dalje smanjenje socijalnih kontakata i opšta mobilnost zemlje su potrebni, a trebalo bi još više razmotriti rad od kuće, preneo je Rojters Španovu izjavu koju je dao za ARD.

“Izgleda da se brojevi smanjuju, što je dobro, ali smo i dalje vrlo daleko od mesta gde želimo da budemo”, ocenio je ministar.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More