Oproštajno pismo Melanije Tramp: “Svaki život je dragocen…”

(AP Photo/Evan Vucci)
54

Prva dama SAD Melanija Tramp, koja će za dva dana kada istekne predsednički mandat njenom suprugu Donaldu Trampu, napustiti Belu kuću, obratila se danas tim povodom naciji.

Ona je u pismu objavljenom na sajtu Bele kuće rekla da joj je najveća čast u životu bila da bude prva dama Sjedinjenih Američkih Država.


”Inspirisali su me neverovatni Amerikanci širom naše zemlje koji podižu naše zajednice svojom ljubaznošću i hrabrošću, dobrotom i gracioznošću. Protekle četiri godine bile su nezaboravne. Sada kada Donald i ja zaključujemo vreme u Beloj kući, mislim na sve ljude koje sam primila u svoje srce i na njihove neverovatne prčče o ljubavi, patriotizmu i odlučnosti”, napisala je Melanija Tramp.

U pismu je zahvalila i svim medicinskim sestrama, lekarima, zdravstvenim radnicima i mnogim drugima koji rade na spasavanju života i izrazila saučešće porodicama koje su izgubile voljene zbog pandemije korona virusa.

“Svaki život je dragocen i molim sve Amerikance da koriste oprez i zdrav razum kako bi zaštitili ugrožene, jer se sada isporučuju milioni vakcina”, navodi se u pismu prve dame.

Melanija je napisala i da je strast prema pomaganju bila pokretač njene političke inicijative kao prve dame.

“Pokrenula sam ‘Budi najbolji’ kako bih osigurala da mi kao Amerikanci činimo sve što je u našoj moći da se pobrinemo za sledeću generaciju. ‘Budi najbolji’ se koncentrisao na tri stuba: blagostanje, bezbednost na mreži i zloupotrebu opioida”, napisala je prva dama o svojoj inicijativi.

Opraštajući se, ona je zahvalila američkom narodu i napisala da reči ne mogu da izraze dubinu njene zahvalnosti na privilegiji da bude prva dama SAD.

;

“Tokom 2020. godine naša je zemlja pretrpela razoran i neočekivan gubitak života zbog pandemije kovida 19. Kako se ovo poglavlje bliži kraju, važno je prepoznati brojne ljude i kabinete bez kojih moja uloga Prve dame ne bi bila moguća”, naglasila je Melanija i zahvalila svim zaposlenima koji su joj pomagali sve ove godine.

Melanija će živeti s mužem i sinom Baronom na imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Prva dama napravila je selekciju ličnih stvari porodice Tramp, koju će poslati u penthaus apartman u Trampovoj kuli u Njujorku, deo odneti u Mar-a-Lago, a deo stvari završiće u magacinu.

Istakla je nekoliko projekata koje je tokom poslednje četiri godine sprovela porodica Tramp, a kada je u pitanju obnova i održavanje Bele kuće.

“U 2018. dovršili smo prvu celovitu obnovu kraljevskog kupališta od 1950-ih. Obnovili smo i predsednički lift. Godinu posle započeli smo višemesečnu obnovu poda Istočne sobe. Kuglana je takođe prošla potpunu obnovu 2019. godine i nadam se da će ona u budućnosti biti prostor u kojem će uživati svi koji je koriste”, naglasila je Melanija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More