Đurić uoči inauguracije novog predsednika SAD: Velika čast za Srbiju da bude među 1.000 zvanica

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
234

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić prisustvovaće sa suprugom inauguraciji novog američkog predsednika Džozefa Bajdena u Vašingtonu.

– Velika je čast za Srbiju i mene što ću sa suprugom prisustvovati inauguraciji novog, 46. predsednika Sjedinjenih Američkih Država. To je sjajna prilika za ostvarivanje kontakata sa predstavnicima nove američke administracije – rekao je Đurić uključivši se program TV Pink.

On je dodao da je reč o glamuroznoj inauguraciji koja će ove godine zbog korone biti svedeniji događaj nego što je to bilo prethodnih godina.

– Inauguraciji će ukupno prisustvovati samo 1.000 zvanica a to podrazumeva i članove Kongresa, tamošnje visoke zvaničnike, strane goste, diplomate, tako da je velika čast za Srbiju da bude predstavljena na ovom događaju. Dobri odnosi sa SAD su značajni i za stabilnost Srbije i za našu ekonomiju i privredu – rekao je Đurić dodavši da su među nama najvažniji kontakti sa Srbia u Americi koji su ogroman potencijal i za Srbiju i za srpski narod, ljudi sa jako dobrim vezama, rezervoar talenta  – rekao je Đurić naglasivši da američka administracija zna da snažna Srbija znači stabilan Balkan, te da Srbija želi dobre odnose i sa Bajdenovom administracijom.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More