Melanija Tramp prekida tradiciju dugu 70 godina: Ovim jasno pokazala šta misli o budućoj PRVOJ DAMI! (VIDEO)

(AP Photo/Evan Vucci)
297

Prva dama SAD Melanija Tramp prekida tradiciju dugu 70 godina, a koja se odnosi na proces tranzicije u Beloj kući, prenosi “Telegraf”.

Naime, Melanija Tramp navodno nije pozvala buduću prvu damu Džil Bajden u posetu zgradi u Vašingtonu, kako bi je povela u obilazak porodičnog krila.

Ova tradicija postoji već 70 godina i omogućava bivšoj i budućoj prvoj dami da razgovaraju o tome kako izgleda život u Beloj kući, kao i da se naslednica pripremi za dan inauguracije.

“Mirovna ponuda” datira iz pedesetih godina prošlog veka, kada je Bes Truman, supruga predsednika Harija Trumana, pozvala Mejmi Ajzenhauer, suprugu tada izabranog predsednika Dvajta Ajzenhauera, u Belu kuću.

Međutim, kako prenose američki mediji, takva ponuda nije data Džil Bajden, ženi izabranog predsednika Džoa Bajdena.

Mišel Obama ispoštovala je ovu tradiciju prethodnih prvih dama kada je pozvala Melaniju da poseti Belu kuću pre inauguracije 20. januara 2017.

Njih dve su razgovarale o podizanju dece u Beloj kući, između ostalog.

Supruga bivšeg predsednika Baraka Obame takođe je pohvalila svoju prethodnicu, Lauru Buš, jer joj je pružila divnu turneju po zgradi.

Da podsetimo, Donald Tramp je rekao da neće prisustvovati Bajdenovoj inauguraciji, što je prvi put za više od 150 godina da je predsednik izbegao ceremoniju svog naslednika.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More