Ministarka traži hitnu reakciju sveta zbog skandalozne izjave Haradinaja

FOTO: Tanjug, arhiva
434

BEOGRAD – Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je skandalozna izava Nasima Haradinajna u kojoj je poručio daje ubijao Srbe i da mu je žao što nije ubio više, poziv svim međunarodnim institucijama da hitno reaguju.

“Skandalozna izjava brata ovekovečenog ratnog zločinca (kosovskog premijera Ramuša Haradinaja), je poziv svim međunarodnim institucijama da hitno reaguju, kako bi u što kraćem roku otpočeo sa radom Specijalni sud za zločine OVK (sa sedištem u Hagu)”, rekla je Kuburović za Tanjug.

Ona je podsetila da porodice stotina Srba sa Kosova, koji su na najsvirepiji način ubijeni, već skoro dve decenije čekaju istinu i pravdu.

Kuburović je poručila da Srbija neće odustati od procesuranja ratnih zločinaca, “jer svaka žrtva ima svog dželata sa imenom i prezimenom”.

U kancelariji Specijalizovanog tužioca Džeka Smita na pitanje Tanjuga da li će Tižilašvo reagovati na javno priznanje zločina, rečeno je da tižilac ne kometariše javne izjave, kao i da se ne saopštava aktivnosti svog tužilaštva.

“Specijalizovani tužilac je usredsređen na sprovođenje mandata Specijalizovanog tužilaštva (ST) i ne komentariše javne izjave niti obznanjuje aktivnosti ST-a”, navodi se u odgovoru Tanjugu iz njegove Kancelarije u Hagu.

Nasim Haradinaj, predstavnik veterana takozvane OVK i brat od strica kosovskog premijera Ramuša Haradinaja izjavio je pre nekoliko dana za prištinske medije da se ne plaši procesuiranja pred Specijalnim sudom za zločine OVK i da mu je žao što nije ubio više Srba.

„Ubijao sam srpske vojnike kada god sam imao prilike. Kažem porodici da mi je žao što ih nisam pobio koliko sam želeo. Žao mi je što su mi prijatelji ubijeni, ali mi je drago što sam ubijao Srbe“, kazao je Nasim Haradinaj, a preneo kosovski sajt „Insajderi“.

Izvor Tanjug
Nela Kuburović, Poziv, Reagovanje, Nasim Haradinaj, Skandalozna izjava, Ubijanje Srba

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More