Nemačka ne zatvara granice ali ostaje zaključana do 14. februara, rad od kuće obaveza

134

U poslednja 24 sata u Nemačkoj je potvrđeno 20.398 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 1.013 osoba, saopštio je Institut Robert Koh.

Od početka epidemije u Nemačkoj je zaraženo 2.088.400 osoba, od kojih su 49.783 preminule.

Nemačka vlada trenutno ne vrši konkretne pripreme za uvođenje granične kontrole i nada se da one neće biti potrebne, rekao je juče portparol ministarstva unutrašnjih poslova agenciji Rojters.

Kancelarka Angela Merkel upozorila je juče da će njena zemlja, koja je deo evropske šengenske zone, možda morati da razmotri ograničenja na svojim granicama za druge evropske zemlje, ukoliko one ne preduzmu mere za zaustavljanje širenja koronavirusa, a naročito njegovih prenosivijih mutacija.

Nemačka takođe ostaje zaključana najmanje do 14. februara, kako je odlučeno na sastanku kancelarke i pokrajinskih premijera. Mere su još strožije , medicinske maske obavezne su prevozu i prodavnicama, a rad od kuće je obaveza gde god je moguće, dok su neprioritetne trgovine i škole zatvorene.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More