Francuska razmatra treće zaključavanje

Foto: Tanjug/ AP Photo/Laurent Cipriani
94

Francuskoj će verovatno trebati treći nacionalni karantin i to pre svega za najosetljivije grupe stanovnika, pošto trenutno važeći policijski čas od 18 časova nije uspeo da zaustavi širenje novog koronavirusa, smatraju u francuskom nacionalnom komitetu za vakcinu.

“Ako broj slučajeva nastavi da raste, moraćemo ponovo da pribegnemo zaključavanju”, rekla je epidemiolog Odil Lone koja je član ovog zdravstvenog tela za BFM TV, prenosi Rojters.

Ona je posebno naglasila da se zaključavanje mora ozbiljno razmatrati i to pre svega kao ograničena mera za najosetljiviju grupu stanovništva.

Broj novozaraženih od korona virusa u Francuskoj porastao je za 26.784, saopštilo je danas francusko Ministarstvo zdravlja.

To je rast u odnosu na jučerašnji dan kada je broj zaraženih iznosio 23.608 i prethodni dan kada je broj novoobolelih od korona virusa iznosio 23.852, preneo je Rojters.

Ukupan broj zaraženih od kovid-19 u Francuskoj iznosi 2.965.117.

Od korona virusa u poslednja 24 časa preminulo je 310 osoba, što je porast u odnosu na prethodni dan kada je broj smrtnih slučajeva iznosio 229.

Ukupan broj smrtnih slučajeva od kovid-19 u Francuskoj iznosi 71.652.

Broj pacijenata na intezivnoj nezi, takođe, je porastao za 13 na 2.852, što je nivo koji je registrovan sredinom decembra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More