Da li će moći da putuju u EU osobe koje su primile kinesku ili rusku vakcinu?!

Foto: (Kay Nietfeld/dpa via AP
608

Imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković izjavio je danas da očekuje da neće biti problema za one koji planiraju putovanja u Evropu, a koji su primili rusku vakcinu “Sputnik V” ili kinesku “Sinofarm”.

Prema njegovim rečima, ruska vakcina je na putu da bude registrovana, dok za kinesku još nije predata dokumentacija, piše “Blic”.

– Za vakcinu “Sputnjik V” dokumentacija je predata Evropskoj agenciji za lekove. Za Sinofarm svi očekuju da će biti. Ja naravno ne mogu da govorim unapred kakvo će biti rešenje Evropske agencije za lekove – kaže on.

Ipak, dodaje da će sve vakcine koje ispunjavaju dokaze o sigurnosti i efikasnosti biti registrovane po istim kriterijumima.

– Sve drugo bi me jako razočaralo – zaključio je.

Dr Branislav Tiodorović rekao je da Grčka nije, kako se ranije pojavilo u medijima, uvela kovid pasoše.

– Podatak da je Grčka uvela kovid pasoš nije tačan. Oni su otvorena zajednica i moraju da računaju na ostali deo sveta i ako uvode ograničenje, dovode u pitanje ekonomija, kazao je epidemiolog Tiorodorović.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More