Užas u Italiji: Devojčica (10) se ugušila radeći “izazov” na TIKTOKU!

Foto: Pixabay
224

Državno telo za garanciju ličnih podataka je zatražilo od društvene mreže Tik-Tok da odmah blokira sve korisnike čija starost nije sa sigurnošću potvrđena, piše dnevni list “IL Fato kotidijano”.

Zahtev je usledio nakon što je desetogodišnja devojčica iz Palerma preminula ugušena, po svoj prilici učestvujući u apsurdoj igri “izazova” jednoj od mnogih koje su raširene na platformi i veoma popularne među mladima.

Devojčica je pronađena u kupatilu sa pojasom oko vrata zavezanim za radijator, hitno je prebačena u bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Policija ispituje mobilni telefon devojčice, koja je imala nekoliko svojih profila na Fejsbuku i Tik-Toku. Veruje se da će u mobilnom telefonu biti i poslednji snimak devojcice dok je učestvovala u igri “izazovu”, ali eventulano i trag onoga koji ju je na to podstakao.

Roditelji devojčice dali su saglasnost da se njeni organi transpalntiraju i spasiće život četvoro bolesne dece.

Povodom tragičnog događaja psiholog Kalođero Lo Pikolo je izjavio da “smo svi učesnici rijaliti programa u kojemu se traže novi podvizi da bi se osvojili bodovi.

“Svi istovremeno učestvujemo i svi smo jednako gubitnici”, tvrdi psiholod Lo Pikolo.

Italijanski nadzorni orgran za zaštitu privatnosti podataka naredio je juče video aplikaciji TikTok da blokira naloge svakog korisnika u Italiji čiju starost ne može da potvrdi, nakon smrti 10-godišnje devojčice koja je koristila ovu kinesku aplikaciju.

U izjavi, italijanski regulator je saopštio da je, iako se TikTok obavezao da zabrani registraciju na aplikaciji dece mlađe od 13 godina, korisnicima bilo moguće da zaobiđu ovo pravilo, prenosi Rojters.

Zbog toga je TikToku određeno da blokira neproverene korisničke naloge najkasnije do 15. februara kada će dobiti nova uputstva, navodi agencija.

Portparol TikToka u Italiji rekla je da kompanija analizira naredbu koju je primila od italijnskih vlasti.

“Privatnost i bezbednost apsolutni su prioriteti za TikTok i mi neprestano radimo na jačanju naših politika, naših procesa i naših tehnologija kako bismo zaštitili našu zajednicu ,a posebno mlađe korisnike”, rekla je ona agenciji.

Zahtev italijanskog regulatornog tela usledio je nakon što je desetogodišnja devojčica iz Palerma preminula ugušena, po svoj prilici učestvujući u apsurdoj igri “izazova”, jednoj od mnogih koje su raširene na platformi i veoma popularne među mladima.

Devojčica je pronađena u kupatilu sa pojasom oko vrata zavezanim za radijator, hitno je prebačena u bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Policija ispituje mobilni telefon devojčice, koja je imala nekoliko svojih profila na Fejsbuku i TikToku,a italijansko tužilaštvo je otvorilo istragu o mogućem podsticanju na samoubistvo i želi da utvrdi da li je neko pozvao devojku da učestvuje u izazovu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More