“Slavila je sestra koja odlazi u Nemačku”! Žurka MEDICINARA bez MASKI u hrvatskoj KB Dubrava! (VIDEO)

Foto: PrintScreen YouTube
310

Vršilac dužnosti direktora KB Dubrave Ivica Lukšić je u razgovoru za N1 komentarisao skandalozan snimak žurke u najvećoj hrvatskoj kovid bolnici.

Na snimku koji je nastao ovog meseca, a koji je objavio RTL, vidi se kako medicinske sestre i drugo osoblje uz živu muziku slave bez ikakvog pridržavanja epidemioloških mera, piše “N1”.

Komentarišući sporni snimak koji je uzburkao javnost, direktor KB Dubrava Ivica Lukšić kaže da još uvek nema pune informacije što se tiče navedenog događaja.

“Sestra koja odlazi u Nemačku proslavila je s koleginicama”

– Ja sam, kao i naša javnost, juče bio upoznat s tim. Video sam snimak juče prvi put u rukama na mobilnom novinarke RTL-a. Žao mi je zbog toga i žao je velikoj većini osoblja KB Dubrava, jer to baca lošu sliku i senku na sve dobro što se svakodnevno tamo radi – kazao je Lukšić te dodao:

– Prema nezvaničnim informacijama, što sam do ovog časa uspeo da saznam, radilo se o prostorijama koje su izvan kovid dela, u sobi za odmor u podrumu na odeljenju rehabilitacije. Navodno je jedna sestra koja odlazi na rad u Nemačku slavila svoj oproštaj i proslavila je sa svojim koleginicama”, prenosi Index.hr.

“Žao mi je što je to prvo izašlo u javnost”

– Mogu odgovorno reći da ćemo ispitati sve okolnosti. Žao mi je što je to prvo izašlo u javnost, da se nije sestra ili ko je bio u posedu tog snimka obratila svojoj glavnoj sestri ili glavnoj sestri bolnice ili upozorila direktorat bolnice. Mi bismo preduzeli sve mere i tako zaštitili ugled svih radnika i naše ustanove u celini. Međutim, šta je tu je – kazao je Lukšić.

Bolnica će napraviti sve da izvidi sve okolnosti i kontekst u kojem se događaj dogodio, kazao je takođe. Na pitanje kada se sporni događaj dogodio, Lukšić odgovara: “Navodno početkom meseca. Ne znam tačan datum. Ja sam to juče saznao i prvi put sam video snimak.”

Kaže da još uvek nije stigao da razgovara sa svima te da ne prepoznaje većinu aktera sa snimka.

– Možda mogu da prepoznam jednu od sestara, tako da… Porazgovaraćemo sa svima i preduzeti, naravno, mere koje su potrebne – dodao je.

Hrvatski RTL objavio je snimak žurke u Kliničkoj bolnici Dubrava, na kojem se vidi kako medicinske sestre i pomoćno osoblje pevaju, plešu i piju alkohol, ne poštujući epidemiološke mere poput držanja distance i nošenja zaštitnih maski, piše “Tanjug”.

“Harmonika nakićena novčanicama, alkohol, glasno pevanje. Medicinske sestre i pomoćno osoblje u kolu. Bez distance, bez maski”, navodi RTL dodajući da je ovaj “skandalozni snimak”, koji su prosledile tom mediju neki od zaposlenih u bolnici, nastao početkom meseca.

Jedna od zaposlenih poslala je i pismo RTL-u u kojem navodi da za više od 20 godina radnog staža nije doživela ništa slično.

“U ovakvim situacijama me je sram što sam medicinska sestra. U 20 godina staža ovo nisam doživela. Nepoštivanje epidemioloških mera, alkohol u potocima, tambure, pesma i ples. I sve to u prostoru bolnice u režiji delatnika. Ne znam ko je dozvolio bend u bolnici i je li za to znao, ali očekujem sankcije za aktere ovog događaja. Mislim da se ovime bacila ružna slika na ostale zaposlene koji svoj posao rade kako treba, cela bolnica bruji o spornoj žurci, a vreme je i da se za to odgovara i spreči u buduće. Borimo se protiv virusa, a sami ga širimo. Ljuta sam i razočarana”, napisala je jedna sestra.

Izvor N1 Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More