Lari King je intervjuisao i Slobodana Miloševića: “Srbi nisu ni anđeli ni đavoli”! (FOTO)

foto: Printscreen Youtube
174

Poznati voditelj Leri King, koji je umro u 87. godini života, za života je intervjuisao brojne poznate ličnosti. Od Jasera Arafata, Martina Lutera Kinga, Dalaj lame, Bila Klintona, Džordža Buša i Donalda Trampa do Pola Makartnija, Bet Dejvis, Frenka Sinatre, Marlona Branda i Madone, King je sproveo više od 50.000 intervjua, podaci su CNN-a na čijoj je televiziji proveo pola svoje pedesetogodišnje karijere.

King je tako intervjuisao Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika SRJ, i košarkaškog asa Vladeta Divca, dok se ime naše zemlje pominjalo u intervjuima sa nekadašnjom državnom sekretarkom SAD Medlin Olbrajt i Donaldom Trampom, bivšim američkim predsednikom.

Intervju uživo sa Miloševićem odigrao se 22. decembra 1994, kad je King govorio o ratu u bivšoj Jugoslaviji i primirju koje je izdejstvovao nekadašnji predsednik SAD Džimi Karter.

Milošević je rekao da je njegov sastanak sa Karterom bio “veoma dobar” i izrazio nadu što se tiče obustavljanja neprijateljstava i nastavka mirovnog procesa.

 

– Gajite nadu ili predviđate to? – upitao ga je voditelj.

– Pa, ja sam zaista optimista. Mogu reći da predviđam to – odgovorio je Milošević.

– Šta je drugačije ovog puta?

Izvor Blic

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More