Francuska POOŠTRILA granične kontrole kako bi izbegla zatvaranje

Foto: (AP Photo/Christophe Ena)
69

U Francuskoj su danas stupile na snagu nove granične kontrole, u okviru pokušaja da se obuzda širenje korona virusa i izbegne ponovno zatvaranje zemlje.

Od danas, putnici koji u Francusku stižu avionom ili morskim putem iz drugih članica Evropske unije moraju da pokažu negativan test na PCR, koji ne sme biti stariji od 72 sata.

Ova mera je još od sredine januara važila za putnike koji dolaze iz zemalja koji nisu deo EU.

Putnici koji ulaze u Francusku iz EU kopnenim putem, što uključuje prekogranične radnike, ne moraju da poseduju negativan test, prenosi francuski The Local.

Francuske zdravstvene vlasti prijavile su da je do subote milion ljudi dobilo vakcinu protiv korona virusa, ali postojano visoke stope zaraženih, hospitaliziranih i preminulih od posledica ove infekcije podstiču bojazan da će Francuska morati da ponovo uvede potpuno zatvaranje, treće od početka pandemije, što bi nanelo dodatnu štetu privredi i uticalo na svakodnevan život građana.

Francuska je tokom 2020. godine dva puta uvela mere zaključavanja, prvi put u periodu između marta i maja, a drugi put je lokdaun bio na snazi od oktobra do decembra prošle godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More