Teniseri ne prestaju da se žale na uslove u karantinu u Australiji! Jedan Balkanac utehu našao u ćevapima: “To je i deo nostalgije ali je i veoma ukusno”

Foto: Tanjug/ Morgan Sette/AAP Image via AP
130

Od kada su teniseri i ostalo osoblje počeli da pristižu u Australiju, kako bi ispoštovali dvonedeljni karantin koje su tamošnje vlasti postavile kao uslov održavanja Gren slem Australia open, ne prestaju da se ređaju i kritike najpre tenisera.

Među brojnim kritikama koje se odonese na veličinu sobe, terase čak i totalnog karantina jer su se našli u avionu među onima koji su pozitivni bili na testiranju po sletanju u Australiju, svakako je i hrana koja im se servira.

Svoje nezadovoljstvo teniseri su izrazili na društvenim mrežama.

Prvi se pobunio Španac Pablo Karenjo Busta koji je na svom Instagramu podelio sliku svog ručka sa opisom “Stvarno?”, dok je u tanjiru rezana salata i ne baš velika porcija uz jabuku.

Njegova hrana se može okarakterisati kao zdrava, i verovatno jeste, za razliku od one koju u karantinu konzumira francuski predstavnik Benoa Per. On se okrenuo dostavi i brzoj hrani u vidu Mekdonaldsa.

Istu sliku kao Karenjo Busta podelio je i Italijan Fabio Fonjini.

– Mogao bi ručak biti bolji… Sledeći put, naravno – napisao je Fonjini.

Ali jedan Balkanac nema problema sa tim. Miloš Raonić, Kanađanin poreklom iz Podgorice, se snašao na najbolji mogući način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milos Raonic (@mraonic)

– U komšiluku je “Ćevapi gril”, restoran sa nacionalnom balkanskom hranom – objašnjava Kanađanin koji je rođen u Podgorici ali se sa četiri godine preselio u Toronto. – Ja redovno naručujem hranu iz njega.


Objasnio je za sajt ATP tura i o čemu se radi.

– Mislim da ovaj specijalitet potiče iz Bosne ali ga obožavaju u svim zemljama bivše Jugoslavije. Kada sam odrastao u Kanadi, roditelji su me puno puta vodili na ćevapčiće. To je i deo nostalgije ali je i veoma ukusno.

Objasnio je i kako protiče dan u karantinu:

– Uveče vas obaveste kada je vaš termin za trening sutradan. Organizujete vreme tako da budete spremni, jer imate pravo na samo pet časova van sobe. Čekate kod vrata da dođu po vas, pravac lift, naravno sa maskom. Na terenu gledate da iskoristite maksimalno trening. Isto važi i za teretanu koja je povezana sa vašim terenom. Potom u sobu i u njoj ste do sledećeg treninga sutradan – zaključio je Raonić.

 

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More