Rodbina je sahranila jer je umrla od korone, a ona se posle devet dana vratila kući

Foto: Tanjug/ Sebastian Kahnert/dpa via AP
280

Žena za koju je porodica verovala da je umrla od korona virusa iznenadila je svoju rodbinu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena, preneli su španski mediji.

Kako se navodi do zabune je došlo oko imena, porodica 85-godišnje Rohelije Blanko obaveštena je da je penzionerka umrla od kovid-19 13. januara, a njena sahrana je bila sledećeg dana, prenosi Rojters pozivajući se na list “La Voz de Galisia”.

Zbog protokola tokom epidemije korona virusa porodica nije mogla da prisustvuje sahrani. Kada je u subotu stigla zdrava i zdrava u dom za negu u Hoveu, na severu Španije, gde takođe živeo njen suprug Ramon, bio je izvan sebe, navodi list, dodajući da je umrla žena koja je delila sobu sa Blankom.

Novina je citirala Fondaciju San Rosendo, koja vodi dom za negu, da je do greške došlo kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na KOVID-19 prebačeni u drugi dom za negu 29. decembra na specijalizovano lečenje.

– Među premeštenim starijim ljudima bile su dve žene kojima je dodeljena ista soba – reka je fondacija, navodi “La Voz de Galisia”.

Fondacija je izrazila žaljenje zbog “nesrećnog incidenta”, piše list.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More