BROJ OBOLELIH SKOČIO: Od juče 2.080 zaraženih, preminulo je 19 osoba

foto: Youtube Printscreen
91

U Srbiji je prema poslednjem preseku otkriveno još 2.080 zaraženih, a preminulo je 19 osoba. U poslednja 24 sata testirano je 13.488 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 4.379 pacijenata, od čega je 168 na respiratorima.

Od početka epidemije u Srbiji su testirane 2.566.764 osobe, a potvrđeno je 387.206 sučajeva zaraze. Ukupno su preminuloe 3.924 osobe, a procenat smrtnosti je 1,01 odsto. Podsetimo, u Srbiji se sprovodi masovna vakcinacija protiv koronavirusa.

Do sada je u Srbiji vakcinisano 310.266, od čega samo danas 31.478.

Novi korona presek u Austriji: Evo gde je najveći broj novih slučajeva, i koliko je do sada ljudi vakcinisano

 

Na svim punktovima za vakcinaciju od danas mogu da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave, sa terminom vakcinacije. Termin za vakcinaciju građani će dobiti nakon prijavljivanja na portalu elektronske uprave ili pozivom kontakt-centra.

Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs.

Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt-centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio da će uskoro u svim bolnicama biti formirane ekipe za vakcinaciju. On je nakon sastanka sa ministrom zdravlja i direktorima kovid bolnica, rekao i da se po broju novoobolelih vidi da je situacija u Srbiji sa koronavirusom nešto mirnija. Takođe je rekao da će se gledati da KBC Zvezdara izađe iz kovid sistema.

Stevanović je rekao da se u svim kovid bolnicama radi na smanjivanju kapaciteta i mobilisanju mesta za nekovid pacijente.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More