U BEČU ove godine bez SVETOSAVSKE AKADEMIJE: Slavsko žito i kolač, a deci SVETOSAVSKI paketići

Hram Svetog Save u Beču
91

Zbog pandemije korona virusa i epidemioloških mera u Austriji, ove godine u Beču neće biti održana Svetosavska akademija, a ni sa vernicima proslavljena hramovna slava Sabornog hrama Svetog Save, već će umesto toga biti izdata monografija.

“Poznato je da već mesecima nismo u mogućnosti da proslavimo zajednički, saborno i svečano naša bogosluženja i praznike. Badnji dan i Božić smo proslavili na sličan način kao i do sada. Međutim, nećemo moći da proslavimo našu hramovnu slavu onako kako smo navikli i kako dolikuje. Biće skromno, kao i ostala bogosluženja bez prisustva naroda, sa direktnim prenosom službe”, saopšteno je iz Sabornog hrama.

Svi vernici, koji to žele, mogu danas da svrate do hrama, posluže se žitom I slavskim kolačem, dobiju skroman dar, a deca Svetosavske paketiće.

“Ipak, Eparhija austrijsko-švajcarska pripremila jednu monografiju – zbirku o dosadašnjim Svetosavskim akademijama (od devedesetih godina do danas). Zbirka, usled otežanog dostavljanja robe preko granice tokom pandemije, još nije stigla do Beča. Međutim, još u prvoj polovini februara, dočekaćemo je ovde kod nas i potom će svaki vernik dobiti po jedan primerak na poklon, u čast dosadašnjih akademija, ali i u znak nepomutne i iskrene ljubavi prema svim vernicima i svakako, u znak ogrmonog poštovanja prema crkvenosti našeg blagočestivog naroda”, najavljeno je u saopštenju.

Ova monografija, kako se ističe, treba da bude jedan signal utehe i ljubavi, obzirom da je ova vanredna situacija u Beču toliko stroga, da okupljanja nisu moguća, tako da nije moguće organizovati ni proslavu u hramu, niti dečije recitacije, ali još manje samu Akademiju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More