“Svetosavsko znamenje”: Srpska dopunska škola u Berlinu proslavila SAVINDAN! (VIDEO)

Foto: Marija Aleksić
90

Srpska dopunska škola u Berlinu proslavila je takođe Svetog Savu u uslovima pandemije. Iako nisu u hramu Svetog Save nastavnice ove škole, Marija Aleksić i Mirjana Stefanović zajedno sa učenicima su svako iz svog doma na kreativan način podsetili na najveća dela srpskog prosvetitelja i arhiepiskopa a protojerej Radomir Kolundžić, starešina hrama poželeo je svima SREĆNU SLAVU i naglasio kako je važno da se setimo u ovim danima svih onih koji su zbog pandemije na neki način ugroženi.

“Uspeli smo da sjedinimo, digitalno, svako iz svog doma ali ovo nikako ne umanjuje značaj naše duhovne veze upravo onako kako nas ujedinjuje Svetosavski duh gde god se nalazili. U ovim teškim vremenima kada su se mnoge stvari u našim životima promenile nemojmo zaboraviti da smo i dalje pozvani da brinemo jedni za druge, da čuvamo i pomažemo jedni drugima, pogotovu onima koji su oboleli, usamljeni ili trenutno izolovani”, rekao je protojerej Kolundžić

“Poštovani roditelji, dragi učenici, predstavnici srpske zajednice u Berlinu, današnji dan je posvećen Rastku Nemanjiću, Svetom Savi-prvom srpskom prosvetitelju i utemeljitelju obrazovanja u Srbiji, pokretaču i osnivaču duhovnih i pravnih osnova srpske državnosti.

Savindan je prilika da se podsetimo svih njegovih zasluga i da ne zaboravimo veličinu i značaj našeg srpskog prosvetitelja. Zbog specifične epidemiološke situacije, nismo uspeli da se okupimo u pravoslavnoj srpskoj crkvi “Svetog Save” u Berlinu i tradicionalno proslavimo Savindan, ali to nas nije sprečilo da uz pomoć naših dragih đaka, predstavnika srpske crkve Sveti Sava, oca Radomira i nastavnica, snimimo video-zapis pod nazivom “Svetosavsko znamenje” koji na pravi način oslikava našu duhovnu zaostavštinu.
Srećna školska slava-Sveti Sava”, piše na Fejsbuk stranici Srpske dopunske škole u Berlinu!

Kako je izgledala proslava najvećeg srpskog svetitelja i arhiepiskopa iz domova učenika pogledajte u videu ispod:

Поштовани родитељи, драги ученици, представници српске заједнице у Берлину, данашњи дан је посвећен Растку Немањићу,…

Posted by Српска допунска школа у Берлину on Уторак, 26. јануар 2021.

Izvor Naši u svetu Srpska dopunska škola u Berlinu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More