Donald Tramp se ipak ne povlači: Na Floridi otvorio kancelariju bivšeg predsednika (FOTO)

foto: Printscreen Youtube
133

Donald Tramp je u ponedeljak otvorio kancelariju na Floridi koja će voditi njegove poslove kao bivšeg predsednika SAD-a i promovisati program njegove administracije.

„Kancelarija će biti odgovorna za vođenje korespondencija predsednika Trampa, javnih istupa i pojavljivanja, kao i zvaničnih aktivnosti kako bi se promovisali interesi Sjedinjenih Država i nastavili da propagiraju programi Trampove administracije kroz promivisanje, organizovanje i javni aktivizam“, navodi se u izjavi.

„Predsednik Tramp će uvek i zauvek biti šampion američkog naroda“, zaključuje se u izjavi.

Objava o osnivanju kancelarije došla je istog dana kada je Predstavnilčki dom predao Senatu protiv Trampa optužnicu za podsticanje pobune u govoru pre upada demonstranata u zgradu Kongresa 6. januara. Suđenje u Senatu bi trebalo da počne 9. februara.

U oproštajnom govoru poslednjeg dana svog predsedništva, Tramp je svojim pristalicama rekao: „Vratićemo se na neki način“.

Otkako je prošle srede odleteo iz Vašingtona na svoje imanje Mar-a-Lago na Floridi, Tramp se nije pojavljivao u javnosti.

LiIst Wall Street Journal je izvestio da je poslednjih dana svog mandata Tramp sa saradnicima razgovarao o formiranju nove političke stranke pod nazivom „Patriotska stranka“.

 

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More