Ni policijski čas nije zaustavio širenje korona virusa u Francuskoj

foto: Printscreen Youtube
64

U Franuskoj je zabeleženo skoro 27.000 novih slučajeva korona virusa, što je najveći dnevni skok broja obolelih u jednom danu od sredine novembra. Tada je Francuska bila pod restrikcijama drugog lokdauna i to je još jedan dokaz da strogi policijski čas ne sprečava širenje virusa, piše Rojters.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je registrovano 26.916 novih slučajeva kovida-19, što je više nego u utorak, kada je zabeleženo 22.086 ili 26.784 prošle srede. Ukupno je zaraženo 3,1 milion ljudi u Francuskoj, u kojoj je ovo treći put od decembra da je prijavljeno više od 26.000 obolelih u jednom danu.

Samo nedelju dana nakon proglašenja drugog lokadauna, 7. novembra prošle godine, broj obolelih tokom sedam dana nije bio viši od 10.000, što je vlastima dalo nadu da će policijski čas koji je na snazi bio od početka decembra, zauzdati širenje virusa.

Francuska: Moguće uvođenje i trećeg lokdauna

 

Međutim, od sredine januara, uprkos strogom policijskom času od 18 satiu uveče, broj zaraženih pet dana zaredom bio je veći od 20.000.

Vladin protparol saopštio je da je očigledno da ni strogi policijski čas ne zaustavlja širenje virusa i da se spremaju da razmatraju uvođenje još cvršćih mera.

U bolnicama se nalazi 27.168 kovid pacijenata, što je za 128 više nego u utorak. Na intenzivnoj nezi leči se 3.107 pacijenata. Od posledica infekcije korona virusom preminulo je još 350 osoba. Ukupno je preminulo 74.456 obolelih.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More