Srpkinja zaigrala kolce, Jamajčanka nije odolela taktovima: “Pojednostavi to, sestro!” (VIDEO)

Foto: Wikipedia
61

Nezaobilazan deo svakog srpskog slavlja, proslave ili okupljanja praćenog muzikom svakako je igranje kola. I dok su nama i Užičko i Moravac odavno “ušli u noge”, strancima koji posmatraju ovu tradicionalnu igru oni mogu da deluju komplikovano. Tako se jedna Jamajčanka odvažila da nauči osnovne pokrete i oduševila internet.

Uz dobro poznatu melodiju iz našeg kraja, jedna Srpkinja odlučila je da zaigra i tom prilikom pokaže devojci sa Jamajke kako se to mi veselimo.

Video koji je objavljen na Tviteru, prvo pokazuje našu devojku, kojoj se posle nekoliko početnih koraka pridružila i Jamajčanka, stavila ruke na bokove i zaigrala zajedno sa njom. Iako do kraja video snimka nije baš uhvatila korak sa svojom “učiteljicom”, tviteraši su hvalili njenu volju i upornost.


“Boga mi, sestra ubija za nekog ko uči. Ova prevazilazi učitelja garant!”, “Fantastično. Bravo. Hvata Jamajčanka korak… Sledeći put Čačak, pa Moravac, Srpkinja da postane”, “Pojednostavi to, sestro: tri desno, dva levo i teraj. Ovo ni ja ne mogu da ponovim, a organsko sam Srpče”, samo su neki od komentara korisnika.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More