Turčin priznao ŠABANOVO ubistvo ali suđenju se ne NAZIRE početak! (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
256

Skoro dve godine, koliko je prošlo od tragične smrti Šabana Šaulića koji je stradao na auto-putu kod Bilefelda, i dalje se čeka početak suđenja.

Ono se odlaže zbog pandemije, iako je krivac Alsin Levent priznao ubistvo iz nehata, prenosi “Telegraf“.

Okružni sud u Giterslou je početkom 2020. otkazao prvo ročište, zbog pandemije.

Ni godinu dana kasnije, prema rečima direktora suda u Giterslou Aksela Majera, nema datuma za početak suđenja. Razlog za to su pooštrena pravila za ulazak u Nemačku, zbog pandemije.

“Oštećeni koji su se pridružili kao tužioci trenutno ne mogu da dođu u Nemačku”, kazao je Majer za novinsku agenciju dpa, prenosi DW.

Šaulić je na Balkanu i među svojim sunarodnicima u Nemačkoj imao mnogo obožavalaca i bio je velika zvezda, piše list Vestfalen blat.

FOTO: Printscreen/Youtube

“Pre tragične nesreće, 67-godišnji Šaban Šaulic je u Bilefeldu održao svoj poslednji koncert. Nakon koncerta, tokom noći na putu ka aerodromu, zajedno sa klavijaturistom Mersadom Kerićem, zadobio je smrtonosne povrede u saobraćajnoj nesreći na auto-putu A2, u blizini Gitersloa. Obojica su preminula u bolnici. Treća osoba koja je bila u automobilu je teško povređena.”

Za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje telesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je 36-godišnji Nemac, turskih korena, rođen u Giterslou.

Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

Inače, 4. februara 2020.  nemački mediji objavili su kako je “Turčin sklonjen iz straha od napada srpskih fanova”.

Naime, kako su se u javnosti pojavile sve informacije o Alsinu, kao i njegove fotografije, tužilac je doneo odluku da zbog bezbednosti Leventa preduzme određene mere.

Tako je najavljeno da će na suđenju biti pojačane bezbednosne mere, kako “neko od fanova pokojnog kralja narodne muzike ne bi naudio Leventu”.

Podsetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Nemačkoj u noći pre tragedije.

Spasilačke ekipe o nesreći su obaveštene u 6:50 časova ujutru.

Do 9:30 časova put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povređenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu”mazda 6″ izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Izvor Telegraf DW
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More