Evropa pooštrila! Ograničenjima na putovanja protiv novog soja virusa

Foto: Tanjug/ Armin Weigel/dpa via AP
348

Veliki broj zemalja EU odlučio je da pooštri restrikcije na granici kako bi se usporilo širenje korona virusa i zaustavio porast broja zaraženih mutiranim sojevima, a među njima se nalaze Francuska, Nemačka, Češka, Portugal, Belgija, prenosi BBC.

U Francuskoj će od nedelje biti uvedene nove restrikcije na ulazak u zemlju kako bi se usporilo širenje korona virusa i „uvoz“ novih sojeva. Sva putovanja izvan EU koja nisu neophodna će biti zabranjena, a zahtevi za testiranjem putnika u okviru bloka biće pooštreni.

Nemačka će od nedelje uvesti zabranu na ulazak u zemlju za većinu putnika koji dolaze iz zemalja snažno pogođenih novim mutiranim sojevima. U te zemlje spadaju Velika Britanija, Irska, Portugal, Brazil, Južna Afrika, Lesoto i Esvantini, a očekuje se da će mere biti na snazi do 17. februara.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Probst

Ulaske u zemlju koji nisu nužni od nedelje će zabraniti i Češka, u pokušaju da spreči prodor mutiranih sojeva.

Vlasti Portugala su svojim građanima u četvrtak zabranile sva putovanja koja nisu neophodna, a mera će biti na snazi tokom dve nedelje.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Francisco Seco

U Belgiji su od srede zabranjena sva putovanja iz zemlje do 1. marta, osim u nužnim slučajevima.

Za razliku od ovih zemalja, vlada Italije je u petak saopštila da će od ponedeljka više područja biti klasifikovano kao zone u kojima važi manje restrikcija, uprkos upozorenjima lekara. Nijedan region više neće biti u crvenoj zoni u kojoj važe najstrože mere kada je reč o putovanjima i radu preduzeća.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More