Minimalno smanjenje broja novozaraženih u Austriji, Kurc nudi pomoć da preuzme teško obolele iz Portugala

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ronald Zak
326

Austriji je, u poslednja 24 sata, registrovano 1.190 nova slučaja zaraze korona virusom.

  1. U proeđenju sa nedeljom, pre sedam dana, kada je zabeleženo 1.202 nova slučaja, to je minimalno smanjenje.

Najveći broj novozaraženih prijavio je Beč sa 281, zatim sledi Donja Austrija sa 208, Štajerska sa 165, Tirol sa 156, Gornja Austrija sa 124, a ostale pokrajine su “dvocifrene” – Koruška 94, Salcburg 82, Forarlberg 54 i Burgenland 26.

Trenutno u Austriji ima 14.180 aktivno obolelih, od kojih je 1.676 hospitalizovano, a 299 se nalazi na intenzivnoj nezi.

Broj umrlih je porastao za 18 na ukupno 7.721.

Od početka pandemije pozitivno na korona virus testirano je 414.398 osoba, a izlečeno je 392.497.

Od kraja decembra, kada je počela vakcinacija, u Austriji je vakcinisano 215.140 osoba.

Kurc Portugalu ponudio pomoć,preuzimaće teško obolele

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ponudio je danas Portugalu pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa, preuzimanjem teško obolelih.

U telefonskom razgovoru sa portugalskim kolegom Antoniom Kostom, čija zemlje je teško pogođena korona virusom, Kurc je ponudio preuzimanje teško obolelih kovid pacijenata.

Detalji pomoći treba, kako je naglašeno iz kabineta austrijskog kancelara, treba da se dogovore sa Ministarstvom zdravlja Portugala.

“Pandemija je veliki izazov za sve zemlje Evrope. Vreme je za evropsku solidarnost, pružanje brze i nebirokratske pomoći, kako bi se spasili ljudski životi. Austrija je već preuzela pacijente sa intenzivne nege iz Francuske, Italije i Crne Gore i preuzeće i teške pacijente iz Portugala”, naglasio je Kurc.

U Portugalu, prema podacima tamošnjih vlasti, trenutno je samo još sedam kreveta u intenzivnim jedinicama slobodno.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More