Za ulazak u Srbiju iz Mađarske više nije potreban negativan PCR test

Foto: MUP/ printscreen
609

Od ponoći više neće biti potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju iz Mađarske, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Kako navode u vladi, pravila za ulazak u Mađarsku iz Srbije ostaju ista, što znači da je i dalje bez PCR testa dozvoljen ulazak samo do 30 kilometara od granične linije, ne duže od 24 časa.

Ovo je objavio na svom Fejsbuk profilu Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih mađara i Skupštine Vojvodine nakon razgovora sa predsednikom Srbije.


Kako se navodi u objavi, Pastor i Vučić su skoro sat vremena razgovarali o prelazu granice i drugim važnim temama. Bilo je reči i o gorućem pitanju ilegalne migracije, nakon čega je predsednik Srbije obećao da će preduzeti strogu akciju protiv migranata, kao i organizatora njihovih putovanja, kako bi mogli da okončaju brojne situaciju sa kojima se svakodnevno suočavaju ljudi koji žive u blizini granice.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju turizma na Paliću, a razgovarali su i o mađarskim ulaganjima u sportsku infrastrukturu.

Vučić je na svom instagram profilu naveo da Srbi i Mađari nikada u svojoj istoriji nisu imali tako dobre odnose kao sada i dodao da je tokom razgovora bilo reči i o više važnih projekata koji se tiču Subotice i okolnih opština.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More