Bajdenov poslednji udarac Trampu: Hoće da mu zabrani pristup poverljivim informacijama!

IMAGE DISTRIBUTED FOR AVAAZ - A member of the global citizens movement Avaaz wearing a mask of former US President Donald Trump holds a sign reading "Investigate me", outside the Scottish Parliament on the day MSPs debate pursuing a so-called Unexplained Wealth Order for Trump's Turnberry golf course in Scotland, on Wednesday, Feb. 3, 2021 in Edinburgh, Scotland. (Ian Georgeson/AP Images for AVAAZ)
85

Američki predsednik Džozef Bajden je rekao da njegovom prethodniku Donaldu Trampu ne bi trebalo omogućiti pristup izveštajima obaveštajnih službi zbog njegovog „nepredvidivog ponašanja“, prenosi BBC.

Bajden je u intervjuu za CBS njuz rekao da misli da Trampu ne treba omogućiti pristup izveštajima obaveštajnih službi zbog njegovog „nepredvidivog ponašanja“.

Predsednik je odbio da kaže šta smatra najgorim scenarijem koji bi mogao da se desi ukoliko bi Tramp dobio pristup poverljivim dokumentima, ali je nagovestio da smatra da se njegovom prethodniku ne može verovati da bi ove informacije sačuvao samo za sebe.

Mislim da nema nikakve potrebe da on dobije pristup izveštajima obaveštajnih službi, rekao je Bajden.

Koja je vrednost toga osim što bi mogao da otkrije nešto, upitao je.

U SAD postoji običaj da se bivšim predsednicima dozvoli da dobijaju izveštaje obaveštajnih službi kako bi bili informisani o pitanjima nacionalne bezbednosti, kao čin kurtoazije aktuelnog predsednika.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More