Predsednik VUČIĆ odgovorio na BAJDENOVU čestitku: SRETENJE JE VAŽNIJE OD TUĐIH ŽELJA!

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs
191

Međusobno priznanje Srbije i Kosova ne stoji ni u jednom aktu nijedne svetske organizacije, ukazao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da razume da je to nova američka politika, ali da njegov odgovor neće biti drugačiji od onog iz Bele kuće jesenas – da Srbija na to ne pristaje, piše “Tanjug”.

Vučić je tako odgovorio na pitanje u vezi sa čestitkom predsednika SAD Džozefa Bajdena u kojoj se prvi pominje međusobno priznanje, kojeg u prošlogodišnjoj, Trampovoj čestitki, nije bilo.

“Dobio sam čestitku Bajdena. Hvala mu za cestitku. A što se tiče međusobnog priznanja, to ne stoji ni u jendom aktu nijedne svetske organizacije, ni EU, ni u jednoj rezoluciji”, rekao je Vučić.

On je rekao da razume da je to nova američka politika, te da je bilo pokušaja da se ta sintagma nametne kao nešto što je trebalo da prihvatimo kao konačno rešenje i u Vašingtonskom sporazumu.

“Već sam im jednom u lice rekao sta mislim o međusobnom priznaju i moj odgovor neće biti drugačiji”, poručio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje o čestitki koju je predsednik SAD Džozef Bajden uputio povodom Sretenja srpskom predsedniku, u kojoj pominje međusobno priznanje Srbije i Kosova, piše “Blic”.

– Šta bih ja mogao da uputim za 4. juli. Mnoge mi ideje padaju napamet. Za nas je Sretenje važan datum, mnogo smo započeli i napravili za Sretenje, tako da je ono za nas važnije od američkih i albanskih želja – rekao je Vučić nakon vojnog prikaza u Pančevu pod nazivom “Vrh koplja”.

Kako kaže, to sve nije prijatno jer je jasno da će kompletna američka administracija ići u tom smeru, ali vidim da se ne žure da ubrzaju Albance da ispune svoje obaveze.

Bajden uputio pismo povodom Dana državnosti Srbije, pomenuo i Kosovo

Izvor Tanjug Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More