GRČKA PRODUŽILA ZABRANU ULASKA: Mere pooštrene, od danas i policijski čas! Privrednici: Gde se još primenjuje tako strog režim?

foto: Printscreen Youtube
76

Po  novoj odluci, sve mere koje važe za ulazak stranih državljana u Grčku se produžavaju do 22.februara 2021.Istovremeno, u Grčkoj su mere još više pooštrene od danas, pa je zemlja pod policijskim časom od 18h do 6h.

U Grčkoj, broj obolelih od korone ponovo raste, zabrinjava širenje mutiranog virusa koji je registrovan u preko 200 slučajeva, u bolnicama je sve manje slobodnih mesta.

Nova odluka grčkih vlasti naišla je na kritike u pojedinim medijima pa tako grčki portal Avgi.gr prenosi reči predsednika Atinske privredne komore Giannisa Chatzitheodosiousa koji kaže da je došlo vreme za iskren dijalog između vlade, stručnjaka za zarazne bolesti i predstavnika poslovanja, kako bi se proučili drugi načini smanjenja pandemije

„Zaključak koji se nameće je da je maloprodaja odgovorna za činjenicu da još nismo završili pandemiju! Ovo je jedini način da se objasni lakoća sa kojom se donosi odluka o zatvaranju prodavnica i smanjenju ekonomske aktivnosti. Ovo je potpuno pogrešno gledište koje po mom mišljenju stvara više problema nego što bi trebalo da se reši.

Do danas su komercijalne prodavnice radile uzorno – kad god su dobile dozvolu za rad – dosledno primenjujući propisane mere, odnosno maske, rastojanja, ograničenje broja potrošača u prodavnici. To je zato što se apsolutno poštuje zaštita javnog zdravlja. Koliko je lako preneti koronavirus kada je jedan kupac na 25 kvadratnih metara? Gde se još primenjuju tako stroge mere?”, smatra Chatzitheodosiou.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More