Ovo je najpopularniji austrijski desert na Instagramu, i u Srbiji je omiljen (FOTO)

Foto: Instagram/printscreen
121

Prema istraživanju agencije APA-Comm Saher torta je najpopularniji austrijski desert na društvenoj mreži Instagram. Preko 230.000 postova o specijalitetu bečkih kafea našlo se na Instagramu na dan 27. januara 2021. godine. Drugo i treće meso zauzimaju štrudla od jabuka i carske palačinke. APA-Comm, agencija za praćenje medija i pružanje PR usluga austrijske novinske agencije APA, analizirala je haštagove 115 različitih austrijskih deserta na Instagramu.

Saher torta ubedljivo predvodi ranglistu sa skoro četvrt miliona postova. APA-Comm je na osnovu uzorka od 100 postova proverila zastupljenost Saher torte na stranim jezicima. Čak 30 odsto postova je bilo na engleskom i italijanskom jeziku, a ukupno je bilo zastupljeno osam stranih jezika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lavica_domacica (@lavica_domacica)


Štrudla od jabuka koja se nalazi ne drugom mestu rangliste zabeležila je nešto više od 124.000 postova na Instagramu. Ovaj desert takođe pokazuje jaku internacionalnu rasprostranjenost, pa 50 odsto postova nije na nemačkom.

Foto: Willfried Gredler-Oxenbauer/picturedesk.com

Prvi put pripremljene 1854. godine za caricu Sisi carske palačinke zauzimaju treće mesto sa 118.000 postova.

Foto: Austrophoto / F1Online / picturedesk.com
Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More