Oteo četvorogodišnje dete i prošao carinsku kontrolu na Hitrou, a onda se ušlo u trku s vremenom

Foto: Tanjug/ Stefan Rousseau/PA via AP
29

Policija je zaustavila mali avion pre nego što je trebalo da poleti sa aerodroma Hitrou u Londonu i uhapsila čoveka pod optužbom da je hteo da otme dete.

Notingemširska policija je rekla da je primila poziv da je muškarac odveo četvorogodišnjakinju bez dozvole njene majke u četvrtak, javio je Gardijan.

Policajci su koristili obaveštajnu službu i nadzorne kamere na ulicama da prate automobil uz pomoć registarskih tablica do londonskog aerodroma, a na vreme su dobili informaciju da je osumnjičeni prošao carinsku kontrolu na letu koji je bio planiran da odleti za Bukurešt u 18.00 u četvrtak.

Detektivka Rut Voker, koja je vodila istragu, je rekla da “kada se već došlo do aerodroma, ušlo se u trku s vremenom da nađu osumnjičenog i dete.”

Muškarca, koji je poznat devojčici, jer uhapšen da je oteo dete, koje je bezbedno vraćeno majci.

“Avion samo što nije poleteo, ali smo u poslednji čas stigli. Letelica se vratila na terminal, pa smo izveli čoveka napolje”, dodala je Voker.

Otmičar je ispitan u petak, a onda je pušten na slobodu, uz kauciju, dok čeka dalje detalje istrage.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More