Za putnike sa “crvene liste” koji od danas stižu u Veliku Britaniju KARANTIN 14 dana

Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
47

Putnici koji od danas stižu u Veliku Britaniju iz bilo koje od 33 zemlje sa “crvene liste” moraće da provedu 14 dana u hotelskom karantinu na osnovu nove mere vlade za zaustavljanje širneja novih sojeva korona virusa, prenosi Rojters.

“Kako se ovaj smrtonosni virus razvija, tako se mora razvijati i naša odbrana. Pravila koja stupaju na snagu ojačaće sistem karantina i obezbediće još jedan nivo zaštite na granicama od novih sojeva “, obrazložio je britanski ministar zdravlja Met Henkok novu odluku, navodi agencija.

Vlada je za početak predvidela 4.963 hotelske sobe koje su rezervisane kao deo “karantinskog paketa“, i ti hoteli će imati vidljivo prisustvo snaga bezbednosti, a još 58.000 soba je u pripravnosti.

Zemlje na crvenoj listi uključuju Južnu Afriku i Brazil, obe sa registrovanim sojevima virusa koji bi mogle da smanje efikasnost postojećih vakcina, a putnici iz zemalja koje nisu na crvenoj listi biće podvrgnuti karantinu kod kuće na 10 dana i i biće testirani dva puta na kovid-19.

Rojters prenosi da oštrija ograničenja karantina u Britaniji prate i velike novčane kazne i potencijalne zatvorske kazne do 10 godina.

Novi slučajevi zaražavanja, smrtni ishodi bolesti i hospitalizacije u zemlji naglo padaju, a vakcinu je primilo više od 15 miliona ljudi, ali vlada strahuje da bi nove mutacije virusa iz inostranstva mogle ugroziti tu novu povoljniju epidemiološku situaciju, navodi agencija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More