U Hrvatskoj i Sloveniji od danas blaže mere

Foto: Youtube printscreen
60

Zabrane putovanja između opština i regiona u Sloveniji su ukinute, sve prodavnice su otvorene, a okupljanja do deset osoba ponovo su dozvoljena nakon što je zemlja prešla na narandžasti nivo ograničenja.

Okupljanja u javnim prostorima bila su do sada dozvoljena porodicama i članovima istog domaćinstva, ali od danas su ograničena na deset osoba, veći događaji ili skupovi i dalje su zabranjeni, a policijski čas od 21 čas do 6.00 ujutru ostaje na snazi, prenosi STA.

I sve prodavnice mogu se otvoriti od danas, pod uslovom da osoblje ima negativan test na korona virus, a moraće biti testirani jednom nedeljno.

Ograničenja su takođe ukinuta u sferi sporta i rekreacije dozvolom za bezkontaktne treninge za pojedince i grupe od najviše deset sportista, a sportski događaji za sada ostaju bez gledalaca, navodi agencija.

Hrvatska: Blaže mere, kafići poslužuju pića i napitke “za van”

U Hrvatskoj su od danas na snazi blaže epidemiološke mere i počinju da rade kafići jer mogu da prodaju pića i napitke “za van”.

Moći će da rade i teretane, fitnes centri i škole stranih jezika, dečje igraonice i radionice, automat klubovi, kasina i kladionice, navodi Hina.

Popuštanje mera propraćeno je preciznim epidemiološkim okvirom, pa se tako osobe koje preuzimaju hranu i napitke ne smeju zadržavati na terasama kafića ili ispred njih.

Nije dopušten ni ulazak u kafiće, a osobe koje čekaju isporuku moraju da održavaju rastojanje od dva metra i da koriste maske, a na objekte treba da budu stavljena obaveštenja o epidemiološkim merama.

U teretanama i fitnes centrima na 20 kvadratnih metara sme da bude jedna osoba, a vlasnik o tome mora istaći obaveštenje na ulazu.

Škole stranih jezika treba da ograniče broj polaznika po grupama kako bi se mogao održavati razmak od najmanje dva metra između polaznika, uz obavezno korišćenje maski.

Na osnovu zahteva županijskih štabova civilne zaštite Istarske i Primorsko-goranske županije, otvaranje kasina, automat klubova i kladionica u tim županijama je odloženo za sedam dana.

Za automat klubove, kasina i kladionice važe epidemiološke mere kao i za trgovine, zavisno od veličine, pa se mora voditi računa o broju osoba.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More