Hladan talas pogodio Grčku! Sneg pao i na Hilandaru (FOTO)

Foto: (Pendeli mountain, northern Athens, AP Photo/Thanassis Stavrakis)
60

Hladan talas pogodio je Grčku tokom vikenda.

Na Instagram i Fejsbuk stranici Prijatelji manastira Hilandara objavljene su fotografije najveće srpske svetinje na Svetoj Gori, manastir Hilandar, gde je takođe pao sneg.

Priliku kada sneg pada u delovima Grčke, monasi Svete Gore iskoristili su za međusobnu “borbu” sa grudvama, koja je tom prilikom propraćena i slikama.

“Zimske radosti u Hilandaru. Svetlopisao brat @zepi_photos”, stoji u opisu fotografija na Instagramu.

“Sneg na Svetoj Gori prava je retkost, što izaziva veliku radost, kako kod monaha tako i kod nas mirjana koji Aton imamo spojeno sa lepim i sunčanim vremenom. Na današnjim svetlopisima možete videti detalje iz hilandarskog metoha Kakovo, koji se nalazi nedaleko od gradića Jerisos. Zahvaljujemo bratu Milanu Marinkoviću na prosleđenim fotografijama”, navedeno je pored fotografija na Fejsbuk stranici Prijatelji manastira Hlandara.

Снег на Светој Гори права је реткост, што изазива велику радост, како код монаха тако и код нас мирјана који Атон имамо…

Posted by Пријатељи манастира Хиландара on Sunday, February 14, 2021

Hladan talas pogodio Grčku: Sneg u Atini, olujni vetrovi olujne jačine na ostrvima

Hladan talas pogodio je Grčku tokom vikenda i spustio najniže temperature u Atini sa 20 stepeni Celzijusa, koliko su iznosile u petak, na znatno ispod nule danas, a u gradu pada i jak sneg, prenosi AP.

Agencija navodi da su gradske vlasti apelovale na građane da ograniče izlaske samo na prioritetne potrebe, a glavni autoput severno od Atine zatvoren je zbog snežnih padavina.

FOTO: (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Temperature u oblasti Kozani u severnoj Grčkoj pale su na čak minus 20 stepeni Celzijusa , a vetrovi olujne jačine zabeleženi su na grčkim ostrvima, sa udarima koji su dostizali i 118 kilometara na čas.

AP prenosi da su obilne snežne padavine najavljne za centralnu, južnu i istočnu Grčku tokom narednih dana, uključujući Atinu i ostrvo Krit.

Iako je sneg uobičajen na grčkom severu i na planinama tokom zime, na južnim ostrvima i u grčkoj prestonici Atini on je vrlo retka pojava, navodi agencija.

Izvor Tanjug, Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More