Mera doneta u krajnjem slučaju: Nemačka se oglasila o uvođenju kontrole sa Češkom i Austrijom!

foto: Youtube Printscreen
164

Nemačka je saopštila danas da je njena odluka o uvođenju granične kontrole sa Češkom i Austrijom privremena mera doneta u krajnjem slučaju.

Nova ograničenja duž normalno otvorenih granica uvedena su zbog izbijanja žarišta novih sojeva korona virusa, koji se brže šire i uzrokuju više slučajeva u Češkoj i austrijskom Tirolu, preneo je Rojters.

Granične kontrole zavadile Austriju i Nemačku: Tirol nije parking Evrope! Ugrožena bezbednost snabdevanja većih delova starog kontinenta

 

Nemačka je u nedelju uspostavila granične kontrole, zbog čega je Austrija protesovala, zabrinuta zbog prekida u lancu snabdevanja koji može oštetiti izvozno orijentisani proizvodni sektor zemlje.

“Imamo situaciju u kojoj smo morali da preduzmemo sve neophodne korake da bismo sprečili da se varijante virusa šire brzo u Nemačkoj, kao što se nažalost šire u susednim zemljama”, rekao je Štefen Zajbert, portparol kancelarke Angele Merkel na konferenciji za novinare.

On je istakao da je povratak u normalu u interesu svih.

Državne granice unutar šengenske zone Evropske unije su obično otvorene kako bi olakšale trgovinu i putovanja unutar njenog jedinstvenog tržišta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More