Vladika Lavrentije hospitalizovan, vakcinisan pre mesec dana! Promene uoči sutrašnjeg izbora srpskog patrijarha (FOTO)

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
58

Episkop šabacki i administrator valjevske eparhije Lavrentije haospitalizovanon je danas u Kliničkom centru Srbije.

Kako je saopšteno iz SPC, s obzirom na tu okolnost sutrašnjom sednicom Sabora će predsedavati episkop sremski Vasilije.

Podsetimo, vladika Lavrentije u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara 19. januara je primio vakcinu protiv kovida.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Vladika, koji je na Savindan, napunio 86 godina, kaže da je Crkva, kroz istoriju, uvek vodila računa o zdravlju naroda, što i sada čini.

– Sopstvenim primerom želim i hoću da pokažem našim ljudima da moraju da brinu o svom zdravlju, a sada je na redu primanje vakcina protiv ove pošasti koja se zove korona virus – kaže vladika. -Moramop da ceni i brigu i trošak države da nam obezbede zaštitu, a naše je da budemo odgovorni i prema sebi i prema bližnjima svojima, ali i drugima, pa je zaštita, kroz vakcinu, jedan od tih načina.Hvala nadležnima što su se dobro spremili i organizovali za ovu važnu, ne samo lekarsku, već, rekao bih, narodnu i državnu akciju za zaštitu zdravlja stanovništa.

“Hvala bogu, svet reaguje i medicina napreduje i nalazi sve efikasnije odbrane i danas ono što je epidemija bila u 14. veku nije više opasnost za čovečanstvo”, rekao je episkop Lavrentije.

Episkop Lavrentije je, inače, prvi u SPC, zaveštao organe na VMA pre još desetak godina.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Podsetimo, Sveti arhijerejski sabor na kome će biti izabran novi, 46. patrijarh Srpske pravoslavne crkve, biće održan sutra u kripti Hrama Svetog Save od 12 sati.

Izvor Tanjug, Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More